Ēd veselīgi un neizdodas notievēt? Augļi, no kuriem labāk izvairīties diētas laikā (1)

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Slaidums, diētas... Mums no bērnības tiek mācīts, ka augļi un dārzeņi ir veselīgi un nekaitē figūrai. Tomēr, mūsdienīgs skats uz pārtikas produktiem krietni atšķiras no senākiem uzskatiem. Arvien biežāk dzirdam, ka ne katrs auglis ir labs figūrai. Kuri ir tie augļi, kuru patēriņu noteikti samazināt, ja esi izlēmis ievērot diētu? Un ar kuriem augļiem tos aizvietot?

Banāni

Banāni ir ne tikai vieni no kalorijām bagātākajiem augļiem, bet arī īsts zemādas tauku slāņa draugs. Tas tadēļ, ka banāns burtiski bloķē to šūnu darbību, piedalās tauku sadalīšanas procesos un traucē tievēt. Turklāt banāni diezgan lēni pārstrādājas un var radīt uzspūsta vēdera sajūtu.

Foto: Pexels

Ar ko aizvietot? 

Banāna vietā iesaka pie rokas turēt sulīgo greipfrūtu. Nevajadzētu domāt, ka tas būs brīnumlīdzeklis svara nomešanai, tomēr, ilgstoši lietojot, tas atstās labu ietekmi uz figūru.

Aprikozes

Aprikozes ir ļoti saldi augļi un ietekmē insulīna izdalīšanos asinīs. Neiedziļoties visos ķīmiskajos procesos, kurus izrasa liels cukura patēriņš, secinājums ir viens - jo vairāk tiek patērēts insulīns, jo lielāka iespēja tikt pie liekajiem kilogramiem.

Foto: Pexels

Ar ko aizvietot? 

Aprikozes vislabāk aizvietot ar ogām, īpaši zemenēm. Tajās gandrīz vispār nav cukura, toties daudz šķiedrvielu un ūdens. Zemenes palīdz cīnīties ar tūsku un celulītu, īpaši agrīnā stadijā, kad tas nav vēl pamanāms.

Avokado

Nesaktoties uz to, ka avokado tiek pievienoti vieglos salātos un mērcēs, tas nav pats diētiskākais produkts. Tas ir bagāts ar kalorijām un satur daudz taukskābju. Jā, nelielā daudzumā nepiesātinātie tauki ir labi, tomēr, ievērojot diētu, vairāk par pusīti avokado dienā ēst nevajadzētu.

Foto: Pexels

Ar ko aizvietot? 

Ja gribas ienest daudzveidību salātos vai pagatavot vienreizēju mērci gaļas ēdieniem vai uzkodām, meklē receptes ar ogām. Tajās ir daudz C vitamīna un antioksidantu, kas īpaši nepieciešami mūsu ķermenim. Pateicoties zemajam cukura līmenim ogās, tās bez reizēm var pievienot jebkuram vasarīgajam ēdienam, nesatraucoties par figūru.

Bumbieri

Bumbieri, tāpat kā daudzi citi augļi, satur daudz cukura, taču no šī augļa tas nav lielākais drauds figūrai. Tie ļoti grūti pārstrādājas un atstāj negatīvu ietekmi uz visu gremošanas sistēmu. Jebkurš produkts, kas nelabvēlīgi noslogo zarnu traktu, ilgstošā periodā ietekmē arī svaru. 

Foto: Pexels

Ar ko aizvietot? 

Izvēlies arbūzus un melones. Saistībā ar augsto ūdens un šķiedrvielu saturu šajos augļos, tie ātri nomāc izsalkuma sajūtu un nodrošina vieglu organisma darbību, izvada toksīnus, kas ir īpaši svarīgi svara zaudēšanas laikā.

Vīnogas

Dietologu attieksme pret šīm ogām ir skeptiska. Lieta nav tikai tajā, ka tās ir saldas un bagātas ar kalorijām, bet tās negatīvi ietekmē gremošanas sistēmu. Tās var sekmēt cukura diabētu, aptaukošanos, gastrītu un čūlas. Tiek ieteikts vīnogas nelietot un aizstāt ar daudz vērtīgākiem augļiem.

Foto: Pexels

Ar ko aizvietot? 

Lielisks un maciņam draudzīgs aizstājējs ir āboli. Labāk ēst ir tās šķirnes ābolus, kas ir zaļā krāsā, tomēr, ja jums ir jutīgs kuņģis, var izvēlēties arī dzeltenos un sārtos ābolus, kas ir maigāki un saldāki. 

Avots: Kitchenmag.ru

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu