Gruzijas izdotam krievu hakerim ASV draud 30 gadu cietumsods

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cilvēks pie datora. Ilustratīvs attēls
Cilvēks pie datora. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Gruzija piektdien izdeva ASV 35 gadus vecu Krievijas pilsoni, kam ASV izvirzītas kriminālapsūdzības par hakerisma uzbrukumiem, kuros nozagti daudzu klientu dati no bankas "JPMorgan Chase", mediju grupas "Dow Jones" un citiem uzņēmumiem, paziņoja ASV amatpersonas.

Izdotais Andrejs Tjurins tiek apsūdzēts nopietnu hakerisma noziegumu organizēšanā pret ASV finanšu institūcijām, biržas mākleru firmām un finanšu ziņu publicētājiem. Starp šiem noziegumiem ir lielākā klientu datu zādzība no vienas ASV finanšu institūcijas, skarot vairāk nekā 80 miljonus klientu.

ASV prokurori ir paziņojuši, ka no 2012.gada līdz 2015.gada vidum īstenotās shēmas ietvēra personīgas informācijas zādzību par vairāk nekā 100 miljoniem klientu uzbrukumam pakļautajos uzņēmumos.

Shēmas gaitā tika kompromitēti minētās bankas un mediju grupas, kā arī interneta mākleru firmu "ETrade" un "Scottrade" klientu dati.

Tjurins, kurš bija dzīvojis Maskavā, tika aizturēts Gruzijā pēc ASV varas iestāžu pieprasījuma.

Viņam būs jāatbild uz 10 apsūdzībām daudzu noziegumu plānošanā, interneta krāpniecībā, identitātes zagšanā vainu pastiprinošos apstākļos, un četrām apsūdzībām par ielaušanos datoros. Par nopietnākajām apsūdzībām var tikt piespriests līdz 30 gadu cietumsods.

Trīs Tjurina līdzzinātāji – Izraēlas pilsoņi Gerijs Šalons un Zivs Orensteins un amerikānis Džošua Ārons – tika aizturēti jau 2015. un 2016.gadā.

Tjurinam piektdien bija paredzēts stāties Manhetenas federālās tiesas priekšā. Vēl viena plānota tiesas sēde notiks 25.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu