Ekoloģiskā katastrofa Krimā: rūpnīca uz laiku slēgta; bērni devušies piespiedu brīvdienās (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Ruslan Wolf

Pēc negadīuma Krimas pilsētas Armjanskas titāna rūpnīcā vairāki cilvēki turpina ārstēties slimnīcās, bērni nosūtīti piespiedu brīvdienās. Savukārt pati rūpnīca uz laiku slēgta, vēsta BBC. 

Slimnīcās nokļuvušie cilvēki sūdzas par klepu, mutes, deguna un rīkles iekaisumiem. Slimnīcu vadība apgalvo, ka tiek galā, lai gan bijis vērojams pacientu pieplūdums ar elpošanas traucējumiem.

Tāpat vietējie iedzīvotāji stāstījuši, ka nelāgā smaka jūtama jau kopš 23. augusta.

"Gaisā jūtama spēcīga skābes smaka, zālē guļ mirši putni," vēsta mediji. 

Pēc Krimas pussalas varasiestāžu informācijas, titāna rūpnīcas darbība ir apturēta uz divām nedēļām. Savukārt vietējās skolās paredzētas neplānotas brīvdienas, un bērni tiks nosūtīti uz sanatorijām.

Informācija nodota ANO, EDSO un Sarkanajam Krustam ar lūgumu "dokumentēt cilvēktiesību pārkāpumus". 

Sociālajā tīklā Facebook vairākos ierakstos cilvēki dalās ar fotogrāfijām no Armjanskas ikdienas dzīves.

Krievijas kontrolētās Krimas varasiestādes turpina uzstāt, ka nepastāv draudi vietējo iedzīvotāju veselībai un dzīvībai, un nav iemesla pasludināt ārkārtas stāvokli. 

Savukārt Ukrainas aizsardzības ministrija apgalvo, ka Krievijas armijas  raidītie šāviņi mācību laikā netālu no rūpnīcas sabojājuši dažas glabātavas. Taču šī informācija nav apstiprināta.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu