Baisais cipars "40" - sieviete pusmūžā vai atkal meitiņa kā odziņa?

Liene Skulme
, SIEVIETE
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

"Tu jau esi sieviete pusmūžā" - kad reiz mamma man to pateica, sajutos kā ar pannu pa pieri dabūjusi. Tas nav gluži tas pats kas "man ir tikai 38". Īsti nespēju sevi asociēt ar pusmūža sievieti, bet meita, kurai tuvojas 16 un kura ir jau manā augumā, atklāj skarbo realitāti. Ak dievs, dzīve sāk velties no kalna lejup!

Cenšos nedomāt par savu gadu skaitli un mānu sevi, ka man ir vismaz pusotrs gads laika un tad es sākšu uztraukties. Mani vispār tracina, ja cilvēki uzskata vecumu par tādu kā netikumu.

Šad tad jau dzird: "Viņa jau veca! Fui!" Vecumu taču nevar nomazgāt kā putekļus vai smiņķa kārtu no sejas! Un, jo vecāka kļūsti, jo grūtāk izgludināt iegulēto rievu, kas pa nakti no spilvena iespiedusies vaigā, ja nu vienīgi esi salaidusi botoksu visur, kur iespējams.

Jā, tad vēl metabolisms kādai nedarbojas tik labi kā iepriekš un jāsāk ēst kā putniņam. Vai varbūt neēst vispār un dzīvot tik no ūdens? Ja nu kāds iedomājas pateikt, ka neesi vairs tik slaida kā 20 gados. Trenažieru zāle arī aizvien biežāk sveicina. 

Garderobe arī jāizrevidē, no brunčiem virs ceļa ir jāatvadās, jo tev jau ir gandrīz 40 un jāiegādājas tādi - mazliet zem ceļa, jo, redziet, hercogienes Megana un Keita tā dara un, nedod dievs, kāds atkal kritizēs.

Principā vienas vienīgas problēmas ap šo vecumu. Gandrīz piemirsu pieminēt tādu krāšņumu kā mati. Jā, ej nu saproti, griezt tos īsus vai atstāt garus. Kurā vecumā pieklājas matiem sniegties līdz viduklim un kad tie vairs nedrīkst ķerties pat aiz pleciem? Jo kāds reiz atkal minēja, ka sievietei ap 40 jau nu neesot piedienīgi ar tik gariem... Labāk īsus, vismaz līdz pleciem vai zēngalviņu. Interesanti, kurš to visu izdomā un raksta šos likumus?

Jaunākajā žurnālā "Ieva" eksperti spriež, vai sievietes vecums ap 40 ir uzplaukums vai norieta sākums. (..)

Ekspertu viedoklis

Fizioterapeite Elīna Rozenfelde:

"(..) Peļu vēderiņi, savītusi āda? Nu, ar to ir jāsāk samierināties! Redziet, lai kāds arī būtu muskuļu tonuss, tas ir un paliek muskuļu, nevis ādas tonuss.

Tāpēc ap šo vecumu varam sākt apskaust draudzenes, kurām ir taukaina āda, jo tā nenovīst tik ātri. Tāpat varam apskaust sievietes, kuras daudz dzer ūdeni, jo tas arī palīdz ādas tonusam. Bet tik un tā muskuļu tonuss šajā vecumā ir jānotur obligāti, taču tas nenozīmē, ka visām jāiet tikai uz jogu vai nūjot. Vingrošana var būt jebkāda! (..)» 

Ciguna meistars Igors Kudrjavcevs: «Tas, ka sievietei ap šo vecumu ir uzplaukums, nav mīts! (..) Četrdesmit gadu ir interesants vecums sievietēm: viena iet dekrētā, otra jau vecmāmiņa! Bet kopumā par šā vecuma sievietēm man gribas teikt, ka viņas ir orgasmiskas, - šādu vārdu lietoja mans skolotājs, un man tas ļoti patīk. Nevis seksīga, bet orgasmiska.

Sievietei šis ir orgasmisks vecums! Un te nav runas par orgasmu šaurā nozīmē, orgasmiskums ir spēja sniegt baudu sev un citiem. Ap šo vecumu sieviete jau pazīst sevi, savu ķermeni, zina savas vajadzības un pazīst arī vīriešus un viņu vajadzības.

(..) Nē, tas var izpausties arī vienkārši tuvībā. Ne obligāti dzimumaktā. Pieskārienos, enerģiju saplūšanā, domu un dvēseļu saskaņā. Ir tādi sapioseksuāļi - tie, kuri par visseksīgāko īpašību uzskata attīstītu intelektu, teiksim, gūst baudu vienkārši no sarunām. Man, protams, nav tādu datu par visām sievietēm, bet ne vienmēr ir vajadzīgs tas, ko dēvējam par seksu šaurā nozīmē. (..)» 

Ginekoloģe endokrinoloģe Astrīda Tirāne: 

«(..) Sieviete bez vīrieša diez kas nav, tāpēc es saku - jāmīlējas!

Vīrs negrib? Ja vīrietis ir vesels, nav lolojams un kopjams, lai saņemas! Ja vienkārši slinks, lai sēž pie televizora, sieviete var sameklēt mīļāko.» 

Visu rakstu lasi jaunākajā žurnālā "Ieva". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu