Ar ko nodarbojas Latvijas bijušās sporta zvaigznes? (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvija ir maza valsts, bet ar sportistu sasniegumiem mēs varam lepoties. Daudzu gadu laikā Latvijā ir bijušas dažādas sporta zvaigznes, kuras ar saviem panākumiem priecēja savus līdzjutējus. Ar ko šīs zvaigznes nodarbojas tagad? Apollo portāls piedāvā ielūkoties Latvijas sporta slavenību esošajās karjerās. 

1. Sandis Ozoliņš

Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš savu spēlētāja karjeru noslēdza 2014. gadā. Ir pagājuši jau četri gadi, kopš Sandis vairs nav redzēts profesionālā hokejā kā spēlētājs. Pēc karjeras noslēgšanas Ozoliņš paziņoja, ka uzsāks politiķa karjeru, taču dažādu iemeslu dēļ tā neizdevās. Lai gan hokeja leģenda izteicās, ka sevi nekad nespēj iedomāties trenējam komandu, 2017. gada maijā Ozoliņu apstiprināja par jauno Rīgas "Dinamo" galveno treneri. Trenera karjera neizvērtās īsti spoža, jo septembra beigās viņš pameta galvenā trenera posteni.

Tagad Ozoliņš strādā ēdināšanas uzņēmumā “Lido”. Ozoliņam uzticēts “Lido” mārketinga nodaļas vadītāja vietnieka amats, piedāvājot strādāt ar vairākiem stratēģiskiem mārketinga projektiem.

2. Andris Biedriņš

Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijusī Latvijas basketbola zvaigzne savu karjeru noslēdza ļoti savlaicīgi. Savu profesionālo karjeru viņš noslēdza 28 gadu vecumā, kas daudziem līdzjutējiem radīja izbrīnu. Savas karjeras labākos gadus Biedriņš aizvadīja laika posmā no 2006. līdz 2009. gadam, kad bija pamatvērtība savā toreizējā klubā Goldensteitas "Warriors". Janvārī Biedriņš izdevumam «Kas Jauns» atklājis, ka basketbols viņu vairs nevilina un vēlme atgriezties laukumā ir zudusi. 

Viņam nav bijuši piedāvājumi atgriezties basketbolā, un savu ikdienu viņš pēdējos gados velta ģimenei, kopā ar dzīvesbiedri Madaru audzinot trīs bērnus.

Biedriņš atklāja, ka basketbolam oficiāli pielicis punktu un profesionāli ar to vairs nenodarbosies. «Es basketbolu mīlēju, jā! Bet acīmredzot laikam tomēr bija par daudz. Izdegu, līdz ar to viss aizgāja pretējā virzienā,» «Kas Jauns» teica Biedriņš.

3. Māris Verpakovskis

Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlases visu laiku rezultatīvākais futbolists Māris Verpakovskis no futbola nekur tālu nav aizgājis. 2014. gadā viņš atgriezās Liepājā, lai palīdzētu vietējai kluba sistēmai, izveidojot FK "Liepāja". Pašlaik 38 gadus vecais Verpakovskis savu profesionālo karjeru noslēdza 2015. gadā. Tagad Verpakovskis ir FK "Liepāja" prezidents, kā arī 2017. gadā viņš tika ievēlēts Liepājas domē. Bijušais uzbrucējs ir ievēlēts arī Latvijas Futbola federācijas valdē. No "kājbumbas" Verpakovskis nekur nav aizgājis. Savu veiksmīgo futbolista karjeru viņš tagad ir nomainījis pret sporta funkcionāra amatu. 

4. Ilmārs Bricis

Foto: Ieva Čīka/LETA

Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis savu profesionāļa karjeru noslēdza 2012. gadā. Pēc tam viņš sāka strādāt ar Lietuvas izlasi, ko vadīja arī Soču olimpiskajās spēlēs. Latvietis karjeras laikā ir izcīnījis divas bronzas medaļas pasaules čempionātos - 2001.gadā 20 kilometru individuālajā distancē un četrus gadus vēlāk desmit kilometru sprintā. Tāpat Bricis piedalījies sešās olimpiskajās spēlēs, kur labākais sasniegums ir 2006.gadā Turīnā izcīnītā ceturtā vieta iedzīšanā. 

2016. gadā Bricis atgriezās profesionālajā sportā. 46 gadu vecumā Bricis pārstāvēja Latvijas izlasi biatlona sacensībās. 

5.  Artūrs Irbe

Foto: Nav zināms/LETA

Latvijas hokeja "mūris" Artūrs Irbe savu profesionālo karjeru noslēdza 2008. gadā. Par visu laiku labāko Latvijas vārtsargu dēvētais Irbe pēc karjeras beigām no hokeja nekur tālu neaizgāja. 2014. gadā Irbe sāka strādāt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres" par vārtsargu treneri. 2017. gada vasarā Irbe pievienojās hokeja klubam "Kurbads", kur viņš strādā par vārtsargu treneri. Savas karjeras laikā iegūtās zināšanas, hokejists tagad nodod nākamajiem vārtu vīriem. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu