"Mašīna nav seifs!"Pagājušā diennaktī valstī reģistrētas 12 zādzības no automašīnām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pagājušajā diennaktī valstī ir reģistrētas 12 zādzības no transportlīdzekļiem. 11 no tām ir izdarītas Rīgas reģionā un viena – Latgales reģionā, informē Rīgas pašvaldības policijas Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zemene.

Tendence rāda, ka tieši Rīgas mikrorajonos, kas atrodas ārpus centra un ir ar vislielāko iedzīvotāju blīvumu, visbiežāk notiek zādzības no automašīnām. Garnadži apzog ne tikai namu pagalmos novietotos spēkratus, bet arī tos, kuri atrodas daudzdzīvokļu namu pazemes stāvvietās.

Parasti zagļi no ārpuses pa automašīnas logiem noskata, vai gadījumā salonā nav atstāts kas vērtīgs.

Ļoti bieži transportlīdzeklī atstāta soma, maisiņš, dators vai kāds cits aizmirsts priekšmets kalpo kā stimuls izsist auto stiklu vai uzlauzt durvis, lai izdarītu noziegumu.

Garnadži zog ne tikai salonā atstātās mantas, bet arī dažādas automašīnu detaļas un iebūves tehniku – automagnetolas, spoguļus, vadības blokus, bamperus u.c.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Valsts policija aicina iedzīvotājus neatstāt automašīnu salonos personīgās mantas. Tāpat ieteicams papildus nostiprināt automašīnas detaļas un tās iezīmēt, lai nozagšanas gadījumā policisti tās varētu identificēt.

Tāpat aicinām iedzīvotājus pievērst uzmanību notiekošajam namu pagalmos un pazemes autostāvvietās.

Redzot aizdomīgas personas ložņājam gar automašīnām, nekavējoties jāzvana policijai pa tālruni 110, lai uz notikuma vietu tiktu izsūtīta ekipāža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu