Deviņi piemērotākie mājdzīvnieki sliņķiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: stock.tookapic.com

Lai arī cik ļoti mums patiktu dzīvnieki, tie prasa arī ļoti daudz rūpju. Aizņemtiem vai vienkārši nedaudz slinkiem ļaudīm reizēm var rasties grūtības uzņemties atbildību, piemēram, par suni, jo skaidrs, ka tas būs jāved garās pastaigās katru dienu bez izņēmumiem. Tomēr var pienākt brīdis, kad gribas kompāniju. Ko darīt? Ļoti vienkārši – jāizvēlas dzīvnieks, kuram arī patīk slinkot. Uzzini, kuri tie ir!

9. Zivis

Viss, kas ar tām jādara – jāpabaro un jāizmazgā akvārijs, raksta «The Talko». Ieguvums no šāda mājdzīvnieka noteikti būs, kaut vai vismaz priecēs acis. Jo skaistas mēdz ne tikai zivis, bet gaumīgi paskata ir arī paši akvāriji. Zivs neilgosies pēc sava saimnieka, to nevajadzēs izvest pastaigās un neatstās mājās bardaku. Ieguvumi? Vērot zivi ir ļoti nomierinoši. Kļūsi mierīgs kā vēl nekad!

8. Trusis

Lieliski mājdzīvnieki tiem, kuri vēlas dzīvnieku, bet nevēlas vest to garās pastaigās. Truši līdzīgi kā kaķi ir viegli kopjami un tos var iemācīt nokārtoties tam īpaši paredzētā vietā. Trušiem tāpat kā kaķiem mēdz būt dažādas rakstura iezīmes. Kāds var būt rotaļīgāks, bet cits mierīgāks. Ieteikums – pērkot trusi, izvēlies to miegaināko.

7. Kaķis

Lai gan kaķi ir jābaro un aiz tiem jāsatīra, šie mājdzīvnieki ir pietiekoši patstāvīgi. Protams, dažiem kaķiem patīk uzmanība un glāsti, tomēr vairums izvēlas dzīvoties savā nodabā. Kaķi ir ļoti viegli pieradināt nokārtoties kastītē. Atliek vien parādīt, kur ir tualete un viņi to atcerēsies. Kaķēni parasti mēdz būt ļoti enerģiski un aktīvi, taču kļūstot vecākiem tie ir arvien mierīgāki un būtībā visu laiku grib gulēt. Ieteikums: Pirms iegādājies kaķi, uzzini, kura šķirne ir mierīgāka.

6. Žurka

Žurka ir ļoti piemērots mājdzīvnieks sliņķiem. Tās ir neatkarīgas, taču mīl, ja tās reizēm pabužina un apmīļo. Ja plāno tai ļaut skraidīt pa māju, tad iepriekš noteikti vēlams to izdresēt, kas ir visai viegli izdarāms. Tām ir vajadzīga arī sava personīgā telpa – plašs būris.

5. Sesks

Seski ir gudri un atraktīvi dzīvnieciņi, kas nereti sastrādā blēņas. Tomēr tie nav tik prasīgi, kā varētu šķist. Lielāko dienas daļu šie dzīvnieciņi noguļ. Tiem ļoti patīk samīļoties ar savu saimnieku. Viss, kas nepieciešams ir būrītis, ēdiens un dzēriens. Atšķirībā no suņiem, tiem nav vajadzīga nepārtraukta uzmanība. Tie ir priecīgi, ja ar viņu paspēlējas un ļauj pāris stundas paskraidīt apkārt, taču seski neņem ļaunā, ja tos ilgāku laiku atstāj vienus.

4. Kāmis

Kāmis ir lieliski piemērots slinkiem dzīvnieku mīļotājiem. Tie ir ne vien ļoti jauki, bet arī nav pārāk prasīgi. Lai kāmis būtu ar dzīvi mierā nepieciešams vien turēt tīru viņa būri, katru dienu barot un gādāt, lai tam vienmēr ir pieejams svaigs ūdens. Tie neprasa pārāk daudz uzmanības un ar prieku izklaidējas savā nodabā, ja vien tiem būrīti ir pietiekami daudz rotaļlietu. Tie ir maziņi un neaizņems daudz vietas. Jāņem vērā, ka kāmji ir nakts dzīvnieki un tos nav ieteicams turēt guļamistabā.

3. Jūrascūciņa

Viss, kas šim mazajam dzīvnieciņam vajadzīgs ir svaigi dārzeņi, tīrs būris, pietiekami daudz ūdens un C vitamīns katru dienu. Jūrascūciņas ir diezgan sabiedriskas un ātri sadraudzējas ar savu saimnieku. Jūrascūciņa ir ļoti atbilstošs mājdzīvnieks tiem, kas vēlas sabiedrību, taču maz atbildības.

2. Bruņurupucis

Bruņurupuči pavisam noteikti ir slinki un tiem patīk gulēt. To mūžs ir garš, tie ir diezgan patstāvīgi un arī glīti. Tomēr tie ar prieku rotaļāsies, ja arī saimniekam būs vēlme. Bruņurupuči ir mazas, ziņkārīgas radības. Kā par tiem rūpēties? Tas atkarīgs no to izmēra un sugas. Pārsvarā tiem vajadzīgs ēdiens, svaigs ūdens un akmeņi pa kuriem kāpelēt un atpūsties. Būris būs jātīra un jāgādā, lai ūdens ir tiem piemērotā temperatūrā, taču visādi citādi par tiem ir viegli rūpēties.

1. Mopsis

Lai gan zināms, ka par suni ir jārūpējas krietni vairāk nekā par citiem zvēriņiem, šī suga pēc savas dabas ir visai slinka. Lai gan tiem ir visai izteikta personība, mopši neprasa pārāk daudz uzmanības vai rotaļāšanos. Tie ir maza izmēra, ātri nogurst un ir pilnīgā mierā, ja tos izved laukā reizi dienā. (Tas gan nenozīmē, ka viņi nokārtojas tikai vienu reizi). Šie sunīši ir ļoti uzticīgi savam saimniekam un vienmēr mēģinās savu saimnieku iepriecināt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu