Kurš būs nākamais Rundāles pils direktors?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizejošais Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis kā savu sekotāju labprāt redzētu kādu no saviem esošajiem kolēģiem.

Lancmanis šorīt intervijā telekanālam LNT atzina, ka viens no kolēģiem ir pieteicies konkursā uz muzeja vadītāja amatu. Lancmanis ļoti atzinīgi vērtēja šo cilvēku, jo viņš spētu nodrošināt darba pēctecību, īpaši pētniecības jomā.

Lancmanis tomēr uzsvēra, ka viņš nebūšot galvenais lēmumu pieņemšanā par konkursantiem. Viņam esot zināmi pāris kandidāti, kuri pieteikušies konkursā, tāpēc viņš ar interesi gaidot šo piektdienu, kad notiks pirmā vērtēšanas sēde un tapšot zināmi visi pretendenti un viņu redzējums par pils attīstību.

Kopumā Lancmanis tic, ka konkursā tiks izvēlēts labs pils vadītājs. Viņš gribētu, lai jaunajam pils muzeja vadītājam šis darbs ir dzīves aicinājums, nevis tikai ikdienas rutīna.

"Es turpināšu būt pilī, bet ne pie vadības galda. Es gribu rakstīt, rakstīt, rakstīt..." par savām nākotnes iecerēm stāstīja Lancmanis.

Lancmanis uzskata, ka viņa vadība pils ir lielā mērā sakārtota un "nostājusies uz savām kājām", kad var dzīvot pati no saviem ieņēmumiem, jo tūristu skaits arvien pieaug. Viņš gan atzina, ka varētu attīstīt darbu ar publiku, rīkot vairāk pasākumu, koncertu u.tml., kas varētu būt izaicinājums jau nākamajam pils vadītājam.

Kā ziņots, Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Rundāles pils muzeja direktora amatu ir pieteikušies 16 pretendenti, aģentūru LETA informēja KM.

Pretendentu iesniegtos pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota komisija, kuras sastāvā darbosies pārstāvji no KM, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Muzeju padomes, Latvijas Mākslas akadēmijas, kā arī no Rundāles pils muzeja.

Rundāles pils muzeja direktora amata pretendentam tika izvirzītas vairākas prasības, tajā skaitā augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, pēdējo septiņu gadu laikā iegūta vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu svešvalodu, tajā skaitā angļu valodas, zināšanas. Amata kandidātam jābūt labām zināšanām un izpratnei par muzeju darbību un funkcijām, labām sadarbības un komunikācijas prasmēm, kā arī labām darba organizācijas un vadības prasmēm.

Amata pretendentiem bija jāiesniedz arī Rundāles pils muzeja darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam Rundāles pils muzeja direktora amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 2 264 eiro.

Jau ziņots, ka Imants Lancmanis, kurš Rundāles pils muzejā strādā kopš 1964. gada un to vadījis kopš 1975. gada, ir pieņēmis lēmumu doties pensijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu