Ko dāvināsim pāvestam Franciskam? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TONY GENTILE/REUTERS

Sagaidot pāvestu, tiek gaavotas dažādas dāvanas, starp kurām ir arī "Uzadi pāvestam zeķes" uzvarētājas Silvijas Skrivļas uzadītais zeķu pāris, vēsta video, kas ievietots Facebook lapā, kas izveidota par godu pāvesta vizītei Latvijā. 

"Tie zeķu pāri, kas netiks pāvestam paredzēti Ukrainai, kara reģionam," stāsta uzvarētājzeķu pāra adītāja Silvija, norādot, ka, adot zeķes, vairāk domājusi par Ukrainu. 

Kundze stāsta, ka zeķes noadījusi apmēram mēneša laikā pēc dārza darbiem un konservēšanas. 

"Pāvests visur iet pie vājākajiem, cietējiem, atstumtajiem, pieskaras slimajiem un dod savu svētību," pārdomās par pāvestu dalās Silvija. 

Skaidrojot zeķu pāra krāsu izvēli, adītāja norāda, ka gaiši zila un balta krāsa asociējas ar dievmāti. Zeķu rakstu iedvesmojis medaljons, ko nēsā pati Silvija. Faktu, ka pāvestam izvēlētas tieši viņas adītās zeķes, Silvija nosauc par Dieva dāvanu. 

Otra dāvana pāvestam ir šaha galdiņš, ko pagatavojies priesteris Vitālijs Filipenoks. 

Šis dēlītis simbolizē baznīcu, kas tika vajāta Padomju gados, un priesterus, kas, neskatoties uz to, ka prettiesiski tika apsūdzēti un sūtīti piespiedu darbs, nezaudēja savu ticību un uzticību.

Oriģinālu pirms vairāk nekā 60 gadiem izgatavoja priesteris Staņislavs Čužāns, būdams izsūtījumā Sibīrijā, un tas arī turpmāk paliks Latvijā kā svarīgs mantojums, bet pāvestam tiks dāvināta dēlīša kopija, kuru darinājis priesteris Vitālijs Filipenoks.

Fotogalerija: Darbi Aglonā pirms pāvesta vizītes

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu