Ostapenko kapitulē Aleksandrovai un nespēj nosargāt izcīnīto Seulas turnīra uzvarētājas titulu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Sipa USA/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, nespējot nosargāt pērn izcīnīto Seulas WTA "International" sērijas turnīra uzvarētājas titulu.

Ostapenko otrās kārtas mačā cieta neveiksmi ar rezultātu 3-6, 2-6. Par dalību turnīrā viņa nopelnīja 30 WTA ranga punktus.

Šim duelim bija jānorisinās ceturtdien, tomēr lietaino laikapstākļu dēļ sportistes tā arī nevarēja doties laukumā, tāpēc cīņa tika pārcelta uz nākamo dienu, līdz ar to Aleksandrovai vēlāk piektdien nāksies aizvadīt arī ceturtdaļfināla maču.

Ostapenko WTA rangā ieņem desmito vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, kamēr Aleksandrova atrodama reitinga 122.pozīcijā.

Spēles sākumā abas tenisistes guva pa punktam savā servē, taču tad Ostapenko trešajā geimā pretiniecei deva trīs breika iespējas un Aleksandrova trešo no tām izmantoja, vēlāk panākot 3-1. Latvijas pārstāve gan uzreiz atspēlējās, izlīdzinot rezultātu 3-3, tomēr jau septītajā geimā viņa atkal zaudēja punktu savā servē, to pašu izdarot arī devītajā, pirmajā setā līdz ar to kapitulējot.

Tikmēr otrajā setā izšķirošais bija ceturtais geims, kurā Ostapenko atkal zaudēja savu servi, pretiniecei vēlāk panākot 4-1 savā labā. Vēl vienu breika iespēju Aleksandrova ieguva astotajā geimā, ks reizē bija mačbumbas vērtē, Krievijas pārstāvei to izmantojot, gūstot uzvaru stundu un desmit minūtes ilgušajā cīņā.

Aleksandrova ceturtdaļfinālā tiksies ar taivānieti Suveju Sje, kura pagājušās nedēļas nogalē triumfēja Hirošimas WTA "International" turnīrā.

Abām tenisistēm šī bija trešā savstarpējā spēle. 2015.gada februārī Ostapenko pretinieci pārspēja Kroiclingenas ITF 50 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, bet piecus mēnešus vēlāk Olomoucas ITF 50 000 pirmajā kārtā viņa maču ar Aleksandrovu nepabeidza.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-3, 6-3 pārspēja spānieti Laru Arruavarrenu, kura ir planētas 71.rakete.

Tikmēr Aleksandrova turnīra pirmajā mačā ar 6-1, 6-2 sagrāva planētas 68.raketi Juhannu Lāšoni no Zviedrijas, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Pērn Ostapenko triumfēja Seulas turnīrā, izcīnot karjerā otro WTA turnīru uzvarētājas titulu, pirms tam jūnijā gūstot sensacionālu uzvaru Francijas atklātajā čempionātā. Tikmēr 2016.gadā šajās sacensībās nepārspēta palika Arruavarrena.

Ostapenko šosezon izcīnījusi 22 uzvaras 40 spēlēs, kamēr Aleksandrova guvusi 18 panākumus 39 cīņās.

Pašlaik 23 gadus vecā Aleksandrova karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA 125 K sērijas turnīra čempiones titulu. Šosezon viņa labāko panākumu guva jūlijā, kad aizkļuva līdz Budapeštas ITF 100 000 sērijas turnīra finālam. Pēc tam Krievijas tenisiste piedalījās piecos WTA turnīros, visos ciezdama zaudējumus jau pirmajās cīņās.

Ostapenko iepriekšējais turnīrs bija ASV atklātais čempionāts, kurā viņa trešajā kārtā piekāpās slavenajai Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai. Tāpat Latvijas tenisiste šosezon sasniegusi Maiami WTA "Premier" turnīra finālu un tika līdz pusfinālam Vimbldonas čempionātā, kurā demonstrēja atzīstamu sniegumu.

Ostapenko Seulas WTA "International" sērijas turnīrā spēlē trešo reizi, bet Aleksandrovai šīs ir otrās sacensības Dienvidkorejas galvaspilsētā. Pērn viņa cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Seulas WTA "International" sērijas turnīrs norisinās uz cietā seguma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu