Ziemeļīrijā notiesāts slepkava izvaro latviešu sievieti, blakus istabā atrodas piecgadīgs bērns (4)

Šokējoši
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zhernov Vadim/ITAR-TASS

Par slepkavību Ziemeļīrijā notiesāts lietuvietis atzīts par vainīgu arī sievietes no Latvijas izvarošanā, vēsta portāls "Independent.ie".

Vainīgais ir 35 gadus vecais Deivids Paļutis, kurš iepriekš dzīvoja Kilkīlā. 2009.gada 9.maijā kopā ar pieciem krievu tautības vīriešiem viņš ieradās sievietes mājā, vispirms pieprasīja no viņas naudu, bet pēc tam brutāli izvaroja. Apsūdzētais arī atzīts par vainīgu laupīšanā, 360 eiro nozagšanā un uzbrukumā vīrietim tā paša incidenta laikā.

Notikuma laikā Paļutis bija aizbēdzis uz Ziemeļīriju no atvērtā tipa cietuma, kur viņš izcieta sodu par citu uzbrukumu.

Foto: Policijas foto

Tajā vakarā cietusī sieviete atradās savā dzīvesvietā kopā ar dēlu un vīrieti, kurš arī dzīvoja šajā mājoklī. Kā izrādās, sieviete bija prostitūra un tur pieņēma arī savus klientus. Ap desmitiem vakarā mājā ielauzās apsūdzētais kopā ar pieciem vīriešiem un sievieti izvaroja, kas viņai ir radījis nopietnas mentālās veselības problēmas.

Cietušo latviešu sievieti pēc tam izvaroja arī apsūdzētā pavadoņi, kas draudēja nogalināt mājas iemītniekus un krievu valodā pieprasīja naudu, apgalvojot, ka sieviete "strādā viņu teritorijā".

Sievietei tika atņemta bankas karte, bet vēlāk no viņas konta noņemti 360 eiro.

Izmeklēšanas laikā cietusī identificēja Deividu Paļuti kā vienu no uzbrucējiem un viņš tika arestēts, taču 2010.gadā kļūdas dēļ no cietuma atbrīvots. Viņš bija brīvībā gandrīz gadu, kamēr likumsargi abās robežas pusēs mēģināja noziedznieku atrast ar Interpola palīdzību.

Bēguļošanas laikā Paļutis pastrādāja vēl vienu noziegumu - 2011.gada aprīlī Kilkīlas pilsētā sašāva ukraini, kurš no ievainojumiem mira.

Šonedēļ noziedznieks stājās Kroņa tiesas priekšā, bet tiesnesis Pauls Ramzijs atzina, ka apsūdzētais nerada ievērojamu risku sabiedrībai.

Deivids Paļutis tiks notiesāts septembra beigās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu