Raidījums: Aucē atslēdz ūdens padevi sirmgalvjiem, kas it kā nav nomaksājuši parādu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Neapskaužamā situācijā nonācis kāds sirmgalvju pāris no Auces, kas par it kā parāda neatmaksāšanu ticis sodīts ar ūdens atslēgšanu un ir spiesti dzīvot bez šī pakalpojuma. Nepatīkamo situāciju šķetina raidījums "Bez tabu". 

Abi sirmgalvji Aucē, Skolas ielā, dzīvo kopš neatminamiem laikiem. Viņiem pat prātā nevarēja ienākt, ka vienā jaukā dienā ūdeni, kurš nepieciešams uzturam, drēbju mazgāšanai, higiēnai, nāksies stiept ar rokām piepildītu dažādos traukos, jo tā padeve dzīvoklim ir atslēgta. 

Līdz pat 2012. gada augustam, kad cilvēki par ūdens apgādes un kanalizācijas izmantošanu noslēdza līgumu ar uzņēmumu, "Auces komunālie pakalpojumi" par attiecīgā pakalpojuma saņemšanu maksā pa tiešo domei. Kad līgums parakstīts, jau pirmajā rēķinā parādās ieraksts, ka cilvēki nonākuši parādnieku statusā. 

"Es aizgāju uz namu pārvaldi un prasīju, cik ilgi tas turpināsies," stāsta vīrietis, kam nākas dzīvot bez ūdens, norādot, ka saistībā ar šo lietu bijis pat Rīgā pie juristiem un prokuratūrā. Vīrietis saņēmis ieteikumu uzrakstīt oficiālu vēstuli ar informāciju, kādā laika posmā saņēmis ūdeni. 

Uzņēmums uzskata, ka cilvēki ir viņiem parādā naudu par kanalizācijas izmantošanu 2012. gada jūnijā un jūlijā - tas ir laika posms, kad līgums ar viņiem nav bijis noslēgts.

Parādu summa gadu gaitā ir pamatīgi pieaugusi - patlaban senioru pāris uzņēmuma ir parādā vairāk nekā 300 eiro. 

Tekošos maksājumus sirmgalvji veikuši apzinīgi un pilnā apmērā, ko pierāda rēķini ar piestiprinātiem čekiem.

"Auces komunālo pakalpojumu" vadītāja sižeta tapšanas brīdī ir izbraukusi, bet telefonsarunā norāda, ka šogad cilvēki izmantojuši kanalizācijas pakalpojumus, bet par tiem tomēr nemaksājuši. Uzņēmuma vadītāja paliek pie tā, ka cilvēki uzņēmumam ir parādā, un viss.

Arī pilsētas domē ir informēti par šo situāciju. Dome sola izskatīt šo jautājumu sadarbībā ar "Auces komunālajiem pakalpojumiem", piesaistot arī juristu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu