Cīņa ar tūristiem Venēcijā: līdz pat 500 eiro sods par sēdēšanu nepiemērotā vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Venēcijas apmeklētāji var tikt sodīti ar līdz pat 500 eiro lielu naudas sodu, ja tie sēdēs pilsētā tam neparedzētās vietās. Šo aizliegumu ierosinājis pilsētas mērs Luidži Bruņaro, tādējādi cenšoties pārtraukt nevēlamu tūristu uzvedību, vēsta "The Independent". 

Par šo ideju pilsētas dome balsos oktobrī. Ja ideja gūs atbalstu, tad tūristi var tikt palūgti pārcelties no sēdēšanai nepiemērotas vietas un sodīti ar naudas sodu 50 līdz 500 eiro apmērā. 

Tas ir jaunākais pasākums sarakstā, kas paredzēts cīņai ar pārlieku lielo tūristu skaitu pilsētā. Pēdējo gadu laikā pilsētā notiek pastiprināta "cīņa" par tūristu un vietējo iespējām pastāvēt līdzās. 

"Venēcija mirst," atzinuši tie, kas cīnās par tūrisma ierobežošanu, norādot, ka pilsētas mēra izdarības liecina par to, ka viņš vēlas, lai Venēcija būtu pilsēta bez iedzīvotājiem. 

Tikmēr kampaņa #EnjoyRespectVenezia, kas norisinājās 2017. gadā, liecina, ka tūristi ir gaidīti, ja vien tie ievēro krietnu sarakstu ar noteikumiem. 

Apmeklētājiem nav atļauts peldēt pilsētas kanālos, rīkot piknikus ārpus tam paredzētām vietām, pārlieku ilgi aizkavēties uz slavenajiem Venēcijas tiltiņiem, vizināties ar velosipēdu un piemēslot apkārtni, stāvēt vai gulēt uz soliņiem, nodarboties ar mākslinieciskajām izpausmēm bez atļaujas, kā arī piestiprināt "mīlas atslēgas" pie tiltu margām, kāpt kokos, uz ēku sienām un pieminekļiem, pārģērbties publiski, barot putnus un pastaigāties bez "augšiņas" vai tikai peldkostīmā.

Radīt pārlieku lielu troksni nakts laikā, tāpat kā siestas laikā no plkst.13 līdz 15 dienā, ir aizliegts. 

"Vēsts, ko vēlamies nodot, ir tāda, ka mēs nejokojam," atzinis par tūrismu atbildīgais domnieks. 

Pilsētas galva vien piebildis, ka mērķis ir atturēt tādus cilvēkus, kas uzskata, ka varēs darīt visu, kas ienāk prātā, nerespektējot pilsētas un sabiedrības drošību, no ierašanās pilsētā. 

Patlaban sēdēt ir aizliegts Svētā Marka laukumā, kā arī uz Rialto tilta kāpnēm. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu