Vai britu valdība pēc "Breksita" ierobežos lētā ES darbaspēka imigrāciju?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Britu valdības pasūtītajā pētījumā ir lasāms, ka pēc izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) Lielbritānijai strauji jāierobežo lētā darbaspēka ieplūšana no ES, informē "Anglo Baltics News", atsaucoties uz raidsabiedrību BBC. 

Pētījumā teikts, ka, apturot lētā darbaspēka plūsmu no ES valstīm, Lielbritānijai būšot vairāk jāpiesaista vidēji un augstu kvalificētie imigranti no visas pasaules.

Kā vēsta "Anglo Baltics News", pēc aptuvenām aplēsēm Lielbritānijā, piemēram, dzīvo ap 300 000 iebraucēju no Latvijas un Lietuvas un, iespējams, no šīm valstīm daudzi vēl gribētu pārcelties uz Apvienoto Karalisti, lai nopelnītu.

Migrācijas konsultatīvās komitejas pārstāvji skaidrojuši - ja Lielbritānija spēs pieņemt lēmumus saistībā ar migrācijas politikas pamatkritērijiem, tad komiteja rekomendē iebraukšanas režīmu augsti kvalificētam darbaspēkam padarīt vienkāršāku nekā mazkvalificētiem darbiniekiem, turklāt nedodot priekšroku darbiniekiem no Eiropas Ekonomiskās zonas.

Komitejas pārstāvji gan atzīst, ka kaut kādas priekšrocības ES pilsoņiem Lielbritānija varētu saglabāt - apmaiņā pret Briseles piekāpšanos kādos citos jautājumos.

Pēc migrācijas komitejas domām, barjera lētajam darbaspēkam kopumā varētu būt izdevīga ekonomikai, jo piespiedīs darba devējus efektīvāk izmantot darbaspēku, piesaistot britu bezdarbniekus, bet vidējo algu kāpums palielinātu maksātspējas pieaugumu.

Tomēr daži britu biznesa pārstāvji norāda, ka lētā darbaspēka trūkums varētu novest pie cenu kāpuma. Turklāt dažās nozarēs imigrantus tuvākajā laikā vienkārši var nebūt ar ko aizstāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu