Latvijas blakusvāģu motokrosa izlase izcīna trešo vietu Nāciju kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas blakusvāģu motokrosa izlase svētdien Dānijā izcīnīja trešo vietu Nāciju kausa izcīņas sacensībās.

Par sacensību uzvarētājiem ar septiņiem punktiem kļuva Nīderlande, kamēr otrā ar 28 punktiem bija Francija, bet Latvija ieguva 33 punktus, par desmit punktu tiesu apsteidzot Lielbritāniju.

Uz goda pjedestāla Nāciju kausā Latvijas izlase iepriekšējo reizi kāpa 2012.gadā.

Pirmajā braucienā, sacenšoties A un B grupu sportistiem, uzvaru izcīnīja Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu, abiem pārstāvot Nīderlandi, kamēr Didzis Gorbenko ar igauņu līdzbraucēju Tanelu Koivu bija trešie. Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš tikmēr ieņēma desmito vietu.

Otrajā braucienā, kur bija B un C grupu dalībnieki, Latvijas ekipāža Jānis Daiders un Lauris Daiders izcīnīja ceturto vietu, kamēr Rupeiks/Liepiņš atkal bija desmitie.

Visbeidzot trešajā braucienā ar A un C grupām Gorbenko/Koivs bija sestie, bet Daideri ieņēma 12.pozīciju.

Sacensībās startēja 12 valstu komandas.

Tāpat Dānijā norisinājās Nāciju kauss kvadracikliem, kur gan Latvijas komanda bija spiesta samierināties ar 14.vietu 15 vienību konkurencē.

Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ar blakusvāģiem no 2004. līdz 2012.gadam allaž stājās uz goda pjedestāla, gūstot uzvaras 2005. un 2007.gadā, izcīnot piecas otrās un divas trešās vietas. 2013.gadā sacensības tika atceltas pēc tam, kad bojā gāja angļu kvadriciklu sportists, turklāt Rupeiks guva dzīvību apdraudošas traumas, savukārt pēc tam nākamajos divos gados Latvija sacensībās nebija pārstāvēta, atgriežoties 2016.gadā ar piekto vietu.

Savukārt pērn Latvijai savas komandas nebija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu