Glābēji no Piņķu baznīcas evakuē materiālās vērtības; ērģeles nav nopietni cietušas

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter.com/Yasmina

Glābēji Piņķos otrdienas vakarā no Svētā Jāņa baznīcas sākuši evakuēt materiālās vērtības, kā arī veic pasākumus, lai no ūdens pasargātu dievnama ērģeles, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lai arī glābējiem izdevies lokalizēt ugunsgrēku baznīcas tornī, dzēšanas darbi turpinās un glābēji kopā ar baznīcas pārstāvjiem veic materiālo vērtību evakuāciju.

Baznīcas draudze sociālajā tīklā Facebook raksta, ka baznīcas tornis ir nodedzis, bet baznīca pati ir nosargāta, taču draudzei steidzami vajadzīgs strāvas ģenerators un prožektori lai iztīrītu telpas. Ikviens, kurš var palīdzēt aicināts zvanīt baznīcas pārstāvjiem pa tālruni 29 429 340.

Kopējā degšanas platība bija 20 kvadrātmetri, lai gan līdz šim nav noskaidrots, kāds ir bijis ugunsgrēka cēlonis.

Sākotnējā apskate neliecina, ka Piņķos degušajā Svētā Jāņa baznīcā būtu nopietni cietušas ērģeles, lai gan tikai pēc laika varēs novērtēt dievnamam radītos zaudējumus, aģentūrai LETA pastāstīja baznīcas draudzes vadītājs Ritvars Heniņš.

Viņš pastāstīja, ka nedēļas laikā varētu būt zināms, cik lieli postījumi baznīcai nodarīti, taču torņa rekonstrukcijai lieku līdzekļu neesot, tāpēc baznīcas draudze meklēs atbalstu torņa atjaunošanai. Lai gan vēl nav zināmi ugunsgrēka cēloņi, draudzei bijusi būvniecības apdrošināšanas polise, tāpēc atbilstoši līgumam apdrošinātajam tiks pieteikta atlīdzība.

"Patlaban esam apseguši ērģeles, bet izmisumam nav pamata, lai gan paaugstināts mitruma daudzums var kaitēt. Ērģeles uguns nav skāris un tās nav pilnībā tikušas zem ūdens straumes. Lai arī situācija nav kritiska, tikai pēc kāda laika varēs pateikt vai ērģelēm nodarīts kaitējums. Citi sakrālie priekšmeti nav bojāti, taču sodrēji var atstāt iespaidu," norādīja Heniņš.

Patlaban baznīcā atslēgta elektrība un notiek vēdināšanas darbi, lai mitrums nenodarītu kaitējumu. Heniņš arī pateicās glābējiem par operatīvo rīcību ugunsgrēka dzēšanā.

Video: Piņķos aizdedzies baznīcas tornis

Jau ziņots, ka ap plkst.17.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Piņķos, kur bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu dega baznīcas tornis. Notikuma vietā ieradās 22 ugunsdzēsēji, lai šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidētu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu