Maratonisti savas tukšās ūdens pudeles tagad varēs apēst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Maratona dienas visā pasaulē sagādā raizes ne vien autobraucējiem, bet arī sētniekiem, kuriem pēc tam jāvāc kopā izdzertu plastmasas pudeļu un glāžu kalni. Skaidra lieta, ka skrējējiem nav laika meklēt atkritumu urnu, kur iesviest izdzerto ūdens pudeli, tāpēc tā tiek sviesta zemē vai krūmos. Tieši tāpēc zinātnieki ar pilnu sparu ķērās klāt šai problēmai un izgudroja... ēdamas ūdens “pudeles”.

Ne gluži pudeles. Drīzāk burbulim līdzīgus maisiņus, kurus ar visu saturu iespējams droši rīt nost, nebaidoties no vēdergraizēm vai aizcietējumiem.

Izgudrojuma autors ir “start-up” uzņēmums “Skipping Rocks Lab”. Produkts nodēvēts par “Oohos”, un tā želejveidīgā membrāna ir izgatavota no augu un jūraszāļu ekstraktiem. Tas nozīmē, ka membrāna ir pilnīgi droši ēdama. Tiesa, ja nav vēlmes to ēst, var droši sviest  zemē, kur tā dabiski un ātri sadalīsies, nekaitējot dabai.

Uzņēmums pašlaik sadarbojas ar britu sporta dzērienu izgatavotājiem, lai produktu varētu laist pārdošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu