Kuģis no Atlantijas okeāna ūdeņiem glābj ekstrēmu ceļotāju

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Skotu laivotājs Dankans Hačinsons-Marejs ar paša gatavotu laivu bija devies no Ņujorkas uz Skotiju, taču bija spiests padoties aptuveni 1400 kilometrus no Lielbritānijas krasta.

Aptuveni 5700 kilometrus garo ceļu Dankans uzsāka maijā. Tam viņš izmantoja pašbūvētu koka laivu, kuru veidojis trīs gadus.

Ceļojuma mērķis bija savākt naudu labdarības organizācijai WaterAid, kas tiecas nodrošināt cilvēkus ar tīru ūdeni un pienācīgiem sanitārajiem apstākļiem. Līdz šim savākti vairāk par 20 000 euro.

Taču pagājušo sestdien, 22. septembrī, Dunkans saskārās ar tehniskām problēmām – kā informē viņa ģimene, pārstājuši darboties laivas akumulatori. Skotu laivotājs vērsies pēc palīdzības.

Lielbritānijas krasta apsardze saņēmusi Dankana ziņojumu un lūgusi kādam tuvējam tankkuģim palīdzēt laivotājam.

Tankkuģa apkalpe reiz bijusi kompānijas "Latvijas kuģniecība" meitasuzņēmuma SIA "LSC" flotes kuģa "Asphalt Splendor" apkalpe.

Tankkuģis veiksmīgi izglāba Dankanu, kurš tagad tiek vests atpakaļ uz Ņujorku.

"Glābšanas operācijas laikā nācās saskarties ar vairākām grūtībām - bija tumšs un bija grūti nodibināt vizuālo kontaktu ar laivu, lielā vēja dēļ plīsa drošības savienojuma virves, taču galu galā glābšanas operācija bija veiksmīga," pavēstīja kompānijas SIA "LSC" pārstāve.

Facebook lapā, kas veltīta Dankana ceļojumam, par neveiksmi pausta nožēla. "Viņš būs satriekts - it ipaši tāpēc, ka tehniska vaina, nevis fiziska nevarēšana vai laivas neatbilstība," lika padoties.

Šis bija Dankana otrais neveiksmīgais mēģinājums šķērsot Atlantijas okeānu. Šī gada maijā viņš atstāja Ņujorku, bet drīz nokļuva vētrā un viņu izglāba ASV krasta apsardze. Viņš bija spiests pamest kuģi. Pāris dienas vēlāk kuģi izskaloja krastā un skotu laivotājs uzsāka ceļojumu atkal.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu