Dzintars: Pašvaldību apvienošana ir nepieciešama, bet reforma nav paveikta ZZS dēļ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Raivis Dzintars piedalās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē, kurā izvērtē kolektīvo iesniegumu "Par bilingvālās izglītības saglabāšanu".
Saeimas deputāts Raivis Dzintars piedalās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē, kurā izvērtē kolektīvo iesniegumu "Par bilingvālās izglītības saglabāšanu". Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldību apvienošanās ir nepieciešama, bet šī reforma nav paveikta Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) dēļ, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars pauda, ka pašvaldību apvienošanās ir vajadzīga, tāpēc jāveic vismaz pirmie soļi - sadarbības teritoriju izveide, lai varētu efektīvi apgūt Eiropas Savienības līdzekļus, radīt darba vietas un nodrošināt vienmērīgu valsts attīstību.

Tomēr šis ir jautājums, par kuru jāpanāk vienošanās ar partneriem, bet ZZS līdz šim ir pretojusies minētai iecerei, piebilda politiķis. Viņš norādīja, ka ZZS ir daudz pašvaldību vadītāju, kuriem ir intereses saglabāt savu ietekmi un esošo kārtību.

Arī "Vienotība" runā par nepieciešamību veikt teritoriālu reformu. Latvijā optimālais pašvaldību skaits, par kuru varētu diskutēt, būtu starp 21 un 30, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda "Jaunās Vienotības" saraksta līderis Rīgā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Runājot par "Jaunās Vienotības" programmu, Rinkēvičs norādīja, ka teritoriālā reforma ir viens no prioritārajiem uzdevumiem. Pārāk sadrumstalots pašvaldību tīkls ir daļa no iemesliem, kāpēc "klupām un kritām" investīciju piesaistē, izglītībā, veselībā, uzskata politiķis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu