Raidījums: Pie Jūrmalas mēra atrastas šļirces ar kokaīna paliekām un viņa DNS (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi 100 eiro naudas sodu, svētdienas vakarā vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas "No sirds Latvijai" (NSL) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

DNS analīzes apliecinājušas, ka uz šļirces ir Trukšņa DNS pēdas, un policija viņu sodījusi saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 46.pantu par narkotisku vielu neatļautu glabāšanu, ziņo "Nekā personīga".

Jūrmalas domē raidījumam nekādi komentāri par šo lietu nav sniegti.

Saskaņā ar likumu, piemērojot administratīvo sodu par šādu pārkāpumu, likumsargi pārkāpēju rakstveidā brīdina par kriminālatbildību, ja šī persona gada laikā pēc administratīvā soda uzlikšanas neatļauti iegādāsies vai glabās narkotiskās vai psihotropās vielas arī nelielā apmērā vai neatļauti lietos šādas vielas.

Izmeklēšanā KNAB arī atklājis, ka laikā no 2014. līdz 2016. gadam Trukšņa izdevumi ir grūti salāgojami ar domes priekšsēdētāja ienākumiem, piemēram, viņam bijis dārgs ceļojums uz Šveici, iegādāts 17 000 eiro vērts paklājs u.c. Šo informāciju KNAB nodevis Valsts ieņēmumu dienestam (VID), kas veicis Trukšņa fiziskās personas auditu.

Lieta, kurā iesaistīts Truksnis, esot finiša taisnē, un tuvākajā laikā sabiedrība tikšot informēta par tālāko kriminālprocesa gaitu, raidījumam apliecinājusi KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ineta Cīrule. Lietā ar 40 sējumiem pabeigtas fonoskopiskās un rokrakstu ekspertīzes, kā arī DNS analīzes.

LETA jau ziņoja, ka Ģenerālprokuratūra par korupciju nolēmusi sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmēju Jūliju Krūmiņu, viņa meitu Maiju Čerņavsku un kādu Veselības inspekcijas (VI) amatpersonu, bet Truksnim apsūdzība vēl nav celta un viņa kriminālprocess izdalīts no lietas un šogad maijā tika nodots atpakaļ KNAB. Šī epizode saistīta ar kādu Krūmiņa nekustamā īpašumu projektu Jūrmalā.

Tāpat Truksnis un Krūmiņš figurē arī KNAB izmeklētā kriminālprocesā par iespējamo NSL un ZZS nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. KNAB priekšnieks Jēkabs Straume aprīļa sākumā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" skaidroja, ka kriminālprocess ir nedaudz iestrēdzis un biroja prognozes par tā nodošanu prokuratūrai apsūdzību uzrādīšanai sākotnēji bija optimistiskas. Tagad birojs gaidot atbildi uz tiesiskās palīdzības lūgumu. Straume gan nevēlējās nosaukt valsti, kurai lūgta informācija.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu