ZZS valdes priekšsēdētājs: Narkotiku lietošana ir nosodāma, un Trukšņa gadījums nav izņēmums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Narkotiku lietošana ir nosodāma, un Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) gadījums nav izņēmums, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Narkotika lietošana ir problēma un sērga, ar ko ir jācīnās, pauda ZZS politiķis.

Taujāts, vai šīs situācijas dēļ ZZS aicinās Truksni atkāpties no amata, Krauze norādīja, ka šādus gadījumus politiskais spēks pārrunā kolektīvi.

Pirmdien šis jautājums ticis pārrunāts ZZS valdes sēdē, kurā nolemts līdz vēlēšanām šo jautājumu neskatīt, jo divus gadus vecas informācijas publiskošanu pašlaik Zaļo un zemnieku savienība uzskata par priekšvēlēšanu politisko cīņu no politisko konkurentu puses, skaidroja Krauze. Politiskais spēks par to izšķīries, ņemot vērā, ka saskaņā ar medijos ziņoto dažiem cilvēkiem tas esot bijis zināms jau divus gadus.

Reizē ZZS pilnībā nosoda narkotiku lietošanu un uzskata, ka tas ir pilnībā nepieņemami, pauda politiķis. ZZS nav lēmusi, vai šo jautājumu skatīt pēc vēlēšanām.

Ņemot vērā, ka ziņa par to izskanēja svētdien, šī jautājuma apspriešana nebija ieplānota, bet varētu tikt iekļauta ZZS valdes sēdes darba kārtībā.

Truksnis ir Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedrs. LZP valdes priekšsēdētājs, ZZS valdes loceklis Edgars Tavars aģentūrai LETA norādīja, ka šodien viņam nav izdevies saņemt apstiprinājumu, ka Truksnis būtu sodīts par narkotiku glabāšanu. Viņš norādīja, ka neapšauba mediju darbu šajā jautājumā, bet nezina, vai kāds šajā gadījumā nav maldināts.

Vaicāts, vai Truksnim būtu jāatkāpjas no amata, ja apstiprināsies šī informācija, Tavars atbildēja apstiprinoši, norādot, ka tas ir ļoti smags likuma pārkāpums.

Viņš skaidroja, ka šādos gadījumos jau citi politiķi ir rādījuši piemēru, atkāpjoties no amata.

LZP valdes priekšsēdētājs lūdzis partijas pārstāvjus tikties un izrunāt situāciju ar Truksni. Reizē Tavars pauda bažas, kāpēc šī informācija ir parādījusies publiski vien dažas dienas pirms vēlēšanām.

Kā ziņots, Valsts policija Truksni sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi 100 eiro naudas sodu, 30.septembrī vēstīja TV raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas "No sirds Latvijai" un ZZS iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

DNS analīzes apliecinājušas, ka uz šļirces ir Trukšņa DNS pēdas, un policija viņu administratīvi sodījusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu