Slepkavība, pārdozēšana: Džeksona, Kobeina, Monro un citu noslēpumainās nāves

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Merilinas Monro nāvē vaino brāļus Kenedijus un mafiju, bet kas notika ar Britāniju Mērfiju un viņas vīru? Atcerēsimies slavenības, kuru nāve izraisījusi ne mazums jautājumu.

Merilina Monro

Aktrise, 1926−1962

1962. gada 5. augustā Losandželosā pārdozēšanas dēļ mirusi 36 gadus vecā Merilina Monro. Viņas nāve tiek uzskatīta par pašnāvību, tomēr pat pēc pusgadsimta ir ļaudis, kas uzskata viņas nāvi par vardarbīgu.

Daudzus mulsina Merilinas nāves fakti. Eksperti ziņo, ka, piemēram, blakus Monro ķermenim neesot redzēta ūdens glāze, lai uzdzertu tabletēm.

Tiesu medicīnas eksperti pie aktrises ķermeņa tika pielaisti tikai pēc dažām stundām, un pirmā viņu atrada istabene. 

Aktrise Merilina Monro
Aktrise Merilina Monro Foto: AP/Scanpix

Tāpat Monro kuņģī neesot atrastas tablešu paliekas, un tas nozīmē, ka šķidrums, no kā viņa mirusi, viņas ķermenī ievadīts citādi.

Viena no versijām vēsta, ka Merilinas Monro slepkavību pasūtījis politiķis Roberts Kenedijs, lai slēptu aktrises romānu ar viņu un brāli Džonu Kenediju, par kuru Merilina esot gribējusi izstāstīt presei.

Aizdomas gūlušās arī uz Monro psihoanalītiķi - doktoru Ralfu Grīnsonu, kurš pirmais atbraucis pēc apkopējas izsaukuma.

Natālija Vuda

Aktrise, 1938−1981

1981. gada novembrī aktrise Natālija Vuda ar vīru Robertu Vāgneru un kolēģi Kristoferu Vokenu atpūtās uz ģimenes jahtas. Draudzīgā pasēdēšana beidzās ar nelaimes gadījumu: 1981. gada 30. novembra naktī Natālija Vuda noslīka. Izmeklētāji uzskata, ka Vuda ir pārkritusi pār bortu un saviem spēkiem nav varējusi tikt atpakaļ. To viņi izsecinājuši pēc nagu skrāpējumiem uz jahtas. Vuda nebija skaidrā un neprata peldēt - šis fakts visiem bija zināms. Lietu slēdza, un aktrises nāve tika nodēvēta par nelaimes gadījumu.

Natālija Vuda
Natālija Vuda Foto: AP/Reuters/ScanPix

Tomēr 2011. gadā lietu atkal atjaunoja. Uzradās jauni pierādījumi un liecinieki.

Jahtas kapteinis Deniss Deverns atzinās, ka advokāta izdarītā spiediena dēļ viņš ir atbalstījis Roberta Vāgnera versiju un noslēpis dažas liktenīgās nakts nianses.

Noskaidrojās, ka vīrs un sieva vairākas dienas pēc kārtas esot strīdējušies, un tajā naktī kapteinis dzirdējis, kā Vāgners pret galda malu sasit vīna pudeli un strīdas ar kolēģi Vokenu. Strīda iemesls esot bijis kolēģu greizsirdība. Pēc šā starpgadījuma Natālija Vuda esot pazudusi, un no rīta zvejnieki esot atraduši viņas līķi.

Tāpat noskaidrojās, ka Vudas līķa apskatē konstatēti zilumi un sasitumi, un kaimiņi uz citas jahtas esot dzirdējuši sievietes palīgā saucienus un pēc tam vīrieša balsi, kurš atbildējis: "Labi, mīļā, mēs tevi izvilksim." Liecinieki to esot uztvēruši kā joku un nepievērsa tam uzmanību, taču no rīta, kad uzzinājuši par Vudas nāvi, neesot gribējuši iejaukties.

Britānija Mērfija

Aktrise, 1977−2009

32 gadus vecās Britānijas Mērfijas nāve 2009. gada 20. decembrī šokēja visu Holivudu. Pēdējās dzīves nedēļās aktrise sirga ar pneimoniju un dzēra stipras zāles: antibiotikas, neiroleptiķus un pretsāpju zāles, kuras pati arī izvēlējās - bez ārsta uzraudzības. Britānija nekomunicēja ar draugiem un kolēģiem, un par viņas veselības stāvokli zināja tikai ģimene.

Aktrises nāvē tika vainots viņas vīrs, britu scenārists Saimons Mondžeka, taču pēc pusgada viņš mira tieši tādos pašos apstākļos. Tāpat kā aktrisei, viņam konstatēja dziļu pneimoniju un smagu anēmiju.

Pēc tam aktrises tēvs Andželo Bertoloti apmaksāja laboratorijas pētījumus un paziņoja, ka meitas ķermenī ir augsts toksisko metālu līmenis. Izmeklētāji uzskata, kas tas varētu būt biežas matu krāsošanas dēļ. Vēlāk izmeklēšanas gaitā atklājās, ka dzīvoklī atrasts toksiskais pelējums, kas varēja izraisīt pneimoniju un anēmiju.

Aktrise Britānija Mērfija ar vīru.
Aktrise Britānija Mērfija ar vīru. Foto: Scanpix/Reuters

Aktrises ārsts doktors Ričards Šepards žurnālistiem paziņoja, ka viņa paciente cieta no patoloģiskas lietu vākšanas: viņa vāca tukšas kastes, iepakojumus, vecus žurnālus. Putekļi un netīrība dzīvoklī varēja kļūt par cēloni, lai rastos pelējuma sēne, tomēr policija līdz pat šim laikam nekomentē šo versiju.

Kurts Kobeins

Mūziķis, 1967−1994

1994. gada 8. aprīlī Kurta Kobeina un Kortnijas Lovas mājā tika atrasts grupas "Nirvana" līdera līķis. Kobeins heroīna iespaidā nošāvās. Vēstures detaļas liecina, ka mūziķis jau iepriekš bija plānojis pašnāvību. Viņš aizmuka no klīnikas Losandželosā, kur viņam bija jāiziet rehabilitācijas kurss, nopirka bisi un atstāja pirmsnāves vēstuli. Skeptiķi gan uzskata, ka mūziķa sieva Kortnija Lova to ir viltojusi, jo vēstules pirmā un otrā daļa atšķiroties.

Kurts Kobeins
Kurts Kobeins Foto: AP/Scanpix

Detektīvs Toms Grānts, kuru Lova noalgoja, lai uzmeklētu Kobeinu pēc aizmukšanas no klīnikas, arī rokera nāvē vaino viņa sievu. Grānts uzskatīja, ka vīram un sievai esot bijušas ne tās labākās attiecības un viņi grasījušies šķirties. Viņš aktīvi cīnījās par lietas atjaunošanu, tomēr 2014. gadā tika apstiprināta versija par pašnāvību.

Bobija Kristīna Brauna

Dziedātājas Vitnijas Hjūstones meita, 1993−2015

2015. gada 31. janvārī Bobiju Kristīnu Braunu, vienīgo Hjūstones meitu, atrada bez samaņas viņu mājā.

Smagā narkotiku reibumā meitene gulējusi vannā uz mutes. Vairākus mēnešus radinieki neatslēdza viņu no elpošanas aparāta, taču, tā arī nepamostoties no komas, 26. jūlijā Bobija Kristīna mira.

Izmeklēšana tā arī neparādīja, vai tas bija nelaimes gadījums, taču situācija bija tieši tāda pati kā pirms trim gadiem, kad mira Vitnija Hjūstone. Dziedātāju atrada viesnīcas numurā: viņa bija pārdozējusi kokaīnu, atrodoties vannā.

Hjūstonu ģimene uzskatīja, ka 22 gadus vecās sievietes nāvē ir vainojams viņas vīrs. Viņi paziņoja, ka vīrs viņu sitis un beigu beigās sabarojis ar narkotikām, alkoholu un nomierinošajiem līdzekļiem, iecēlis vannā, cenšoties inscenēt nelaimes gadījumu. Gordons netika atzīts par vainīgu, taču tiesa nosprieda viņam izmaksāt Hjūstonu ģimenei 36 miljonus dolāru, jo viņš nenāca uz tiesas sēdēm.

Maikls Džeksons

Mūziķis, 1958−2009

Tāpat kā mūziķa dzīve, arī viņa nāve ir apvīta neskaidrībām. Pēc Džeksona nāves 2009. gada 25. jūlijā noskaidrojās, ka viņa ārstējošais ārsts Konrāds Murejs iedevis dziedātājam ar dzīvību nesavienojamu miega zāļu devu.

Maikls Džeksons
Maikls Džeksons Foto: Scanpix/Reuters

Murejs sevi par vainīgu neatzina, un viņa advokāti apgalvoja, ka nāvējošo devu ieņēmis Maikls pats. Murejs apgalvoja, ka atradis dziedātāja līķi un mēģinājis veikt sirds masāžu, bet pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem izsaucis ātro palīdzību. Dīvaini, ka ne no sava mobilā telefona.

Lieta tika izmeklēta divus gadus, un 2011. gada novembrī Konrāds Murejs tika atzīts par vainīgu netīšā slepkavībā.

Anna Nikola Smita

1967−2007

Biznesa magnāta Džeimsa Hovarda Maršala II sieva Anna Nikola Smita nomira 39 gadu vecumā pēc antidepresantu pārdozēšanas. Pēdējos gados modele bija nomākta, cieta no pneimonijas un plastisko operāciju sekām, taču pie ārsta negāja un dzēra zāles bez ārsta nozīmējuma. 

Tomēr viņas nāvē sāka vainot viņas trešo vīru, advokātu Hovardu Sternu. Kāpēc viņš neuzstāja, lai modele ārstējas, ja viņai bija daudz veselības problēmu? Jautājumus izraisīja arī Annas dēla Daniela līdzīgā nāve.

20 gadus vecais Daniels, Annas dēls no pirmās laulības, mira no zāļu pārdozēšanas piecus gadus pirms mātes nāves, 2006. gada 10. septembrī.

Daudzi uzskatīja, ka Sterns organizējis abas nāves, lai pretendētu uz Annas Nikolas mantojumu, kuru viņa saņēmusi no otrā vīra. Ja tā tas ir, tad Hovards ir pārrēķinājies. Tiesa nolēma, ka daļa mantojuma pienākas Annas un Sterna meitai, bet pats advokāts drīkst darboties ar naudu tikai bērna vajadzībām.

Avots - "Cosmopolitan"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu