Kanādas latvieši cīnās pret viltus ziņām vietējā informācijas telpā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Latviešu Nacionālās apvienības Kanādā (LNAK) pārstāvji aktīvi strādā, lai sniegtu patiesu informāciju par dažādiem ar Latviju saistītiem jautājumiem, tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja LNAK prezidents Andris Ķesteris.

Ķesteris apgalvoja, ka tādējādi arī Kanādas latvieši iesaistās cīņā pret viltus ziņām, kas tiek izplatītas vietējā informācijas telpā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, sarunas laikā Rīgas pilī LNAK prezidents iepazīstināja Vējoni ar apvienības darbības aktualitātēm.

Tāpat Ķesteris atzīmēja, ka pēdējo gadu laikā aizvien aktīvāki un skaitliski lielāki kļūst diasporas centri Albertā un Britu Kolumbijā, kurus pārsvarā veido 2008.gadā un vēlāk ieceļojušie Latvijas valstspiederīgie, no kuriem daļa pirms tam bijuši Īrijā vai citās Eiropas valstīs.

Savukārt, lai sniegtu iespēju ikvienam iepazīties ar Latvijas un Kanādas valstu vēsturi, kultūru un ikdienu pēc pētnieku, studentu, akadēmiskā personāla un vēsturnieku sniegtās informācijas elektroniskā formātā Kanādas un Latvijas Nacionālajā digitālajā bibliotēkā, tikšanās laikā puses pārrunāja nepieciešamību turpināt jau sākto darbu pie sadarbības līguma noslēgšanas materiālu digitalizācijai par latviešiem Kanādā. Ar šī līguma parakstīšanu paredzēts veicināt sadarbību starp kanādiešiem un latviešiem, saglabājot kultūras mantojumu.

Tikšanās laikā Valsts prezidents arī aicināja Kanādā dzīvojošos Latvijas pilsoņus piedalīties 13.Saeimas vēlēšanās norādot, ka "šajās Saeimas vēlēšanās būtiska būs katra vēlētāja balss, jo tikai kopā mēs varam iestāties par stipru valsti Eiropas Savienībā un NATO valstu saimē". Ķesteris atzīmēja, ka Latvijas valstspiederīgajiem Kanādā šajās Saeimas vēlēšanās būs iespēja nodot savu balsi piecos vēlēšanu iecirkņos Otavā, Monreālā, Toronto, Vankūverā un Edmontonā.

Latviešu Nacionālā apvienība Kanādā dibināta 1948.gadā un tā ir lielākā Kanādas latviešu pārstāvība, kas kā bezpartejiska organizācija darbojas saskaņā ar Kanādas likumiem un saviem statūtiem. Apvienības statūti nosaka, ka apvienības biedri ir Kanādā dzīvojošie latvieši.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu