Atklāj kravu ar gandrīz 25 000 viltotu "Nike" apavu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas Rīgas brīvostā atklājušas 24 528 viltotu "Nike" sporta apavu, aģentūru LETA informēja VID.

Veicot kontroli diviem konteineriem, VID muitas darbinieki atklājuši, ka tajos atrodas sporta apavi. Dažās kastēs bija apavi bez zīmola un nosaukuma, bet vairumā gadījumu - sporta apavi ar "Nike" zīmolu, kuri izskatījās pēc viltojuma.

Lai pārliecinātos, vai aizdomas par iespējamo viltojumu ir pamatotas, "Nike" preču zīmes pārstāvim lūgts sniegt atzinumu.

Ar pagājušajā nedēļā saņemto "Nike" pārstāvja atzinumu preces ir atzītas par viltotām.

Kopumā abos konteineros bija 24 528 pāri viltotu "Nike" apavu. Konteineri bija ievesti no Ķīnas, un preču zīmes īpašniekam novērstais kaitējums ir aptuveni 2,93 miljoni eiro.

Muitas pārstāvis norādīja, ka viltotā krava tiks mehanizēti iznīcināta kādā atkritumu pārstrādes uzņēmumā un tas varētu notikt aptuveni mēneša laikā.

Foto: VID atklāj 24 528 viltotus "Nike" sporta apavus

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu