Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Pēc elektrošoka pistoles pielietošanas aizturēts probācijas uzraudzībā esošs vīrietis

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

28. septembrī neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu agresīvi noskaņotu vīrieti, kurš draud savas bijušās draudzenes māsai sadauzīt automašīnu. Uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa, informē Rīgas pašvaldības policija.

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa manāmi satrauktu izsaucēju. Sieviete pastāstīja, ka nelūgtais viesis atrodas pie māsas automašīnas, kuru draudot sasit. Policisti ar izsaucēju devās pie automašīnas. Blakus transportlīdzeklim atradās arī iereibušais vīrietis. Izjautājot kungu, ko viņš dara pie transportlīdzekļa, viņš bravūrīgi ar savilktām dūrēm atbildēja, ka tā neesot policistu darīšana. Pārrunu laikā agresīvais vīrietis mēģināja iesist vienam no likumsargiem.

Policists izvilka elektrošoka pistoli un vīrieti brīdināja, ka nepieciešamības gadījumā pret viņu tiks pielietots speclīdzeklis. Vīrietis lēnām divus soļus atkāpās un metās bēgt. Līdz ar to pret pārkāpēju pielietota elektrošoka pistole. Bēglim zondes iedūrās miesā, taču viņš tās norāva no elektrošoka pistoles vadiem un ieskrēja blakus esošajā daudzdzīvokļu namu pagalmā.

Pie automašīnas atnāca izsaucējas māsa, kura apskatīja savu transportlīdzekli. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka automašīnai nav redzami bojājumi. Sarunas laikā noskaidrots, ka vīrietis arī iepriekš lauzies pie bijušās draudzenes māsas dzīvokļa durvīm. Arī šajā reizē viņš sākotnēji dauzījies pie durvīm, taču abas sievietes tās atteikušās attaisīt. Tāpēc vīrietis sācis draudēt ar automašīnas sasišanu.

Tuvākās teritorijas apsekošanas laikā pārkāpējs tika atrasts un aizturēts. Uz notikuma vietu izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Mediķi nolēma iereibušo kungu nogādāt ārstniecības iestādē, kur izņēma vienu miesā palikušo zondi. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas vīrietis nodots likumsargiem.

Datu pārbaudes laikā atklājās, ka aizturētajam ir noteikta probācijas uzraudzība. Pārkāpējs nogādāts Valsts policijā, kur uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Likums paredz, ka par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu