"Diemžēl tas nav joks." Iedzīvotāji par kompensāciju izmaksu aizejošajiem deputātiem (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pēc ziņu aģentūras LETA veiktajiem aprēķiniem, Saiemas mandātus zaudējušajiem deputātiem valstij kompensācijas varētu nākties izmaksāt 400 000 eiro. Šāda kompensāciju izmaksa nenotiek pirmo reizi, tomēr vairums "Twitter" lietotāju bijuši nepatīkami pārsteigti.

Likums nosaka, ka Saeimas deputāts, kura mandāts izbeidzas līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām, ja viņš nav ievēlēts nākamajā Saeimā, saņem vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā.

Lai gan šī nav pirmā reize, kad deputāti, atstājot Saeimu, saņem prāvas kompensācijas, "Twitter" lietotājai Inesei Ejugbo un vēl dažiem šis ir jaunums.

Pāris "Twitter" lietotāji nebūt nebija pārsteigti par šādu kompensāciju izmaksu, tiesa, viņiem nav saprotams, kāpēc šāda prakse aizvien tiek piekopta.

Vairāki sociālās vietnes lietotāji neslēpa savu riebumu. Teic – kāpēc kādam izmaksāt kompensāciju par sliktu darbu?

PROVIDUS direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka nesaskata neko nepareizu, bet cita "Twitter" lietotāja Laila Anna aizrāda, ka, salīdzinot ar politiķiem, pret mediķiem tik vēlīgi neizturas.

Video: Vēlēšanu nakts video tiešraide ar Mārtiņu Dauguli! 

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu