"Personisks apvainojums!" "Provokācija!" Vai Zanders un Gobzems tiksies tiesā? (20)

Ekskluzīvi Apollo
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/ekrānuzņēmums

Dienu pēc vēlēšanām, 7.oktobra vakarā, Latvijas Televīzija (LTV) notika septiņu Saeimā ievēlēto politisko spēku premjera kandidātu diskusija, kurā piedalījās arī pazīstamais žurnālists Māris Zanders. Diskusijas laikā starp KPV LV premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu un Māri Zanderu uzšķīlās konflikts, kā rezultātā Zanders pameta studiju. Portālam Apollo komentāru par notikušo sniedza abas iesaistītās personas.

Kas notika pie diskusiju galda?

Zanders diskusijas ietvaros norādīja, ka priekšvēlēšanu laikā partijas viena pār otru lējušas daudz dubļu.

Žurnālists sacīja, ka viņam nav saprotami, kā var savus konkurentus noliet ar samazgām, bet jau nākamajā pēcvēlēšanu rītā "pāršķirt jaunu lapu" un sākt ar tiem pašiem cilvēkiem sarunas".

"Kāds signāls tiek dots, ja pirms vēlēšanām viens otram gāž virsū visu, ko var, pēc tam pāršķiram jaunu lappusi un ar šiem pašiem cilvēkiem kopā strādājam? Ja jau necieš viens otru, tad necieš viens otru,"

sacīja Zanders.

Uz to Gobzems ārpus konteksta pajautāja: "Kas ir svarīgāk - personīgās emocijas vai atbildība par mūsu valsti?"

Zanders atbildēja, ka viņš runā par to, ka svarīgi ir neapliet vienam otru ar dubļiem, bet Gobzems norādīja, ka to darījušas ne vien partijas, bet arī mediji, tostarp pats Zanders.

Šī piebilde Zanderu sadusmoja, viņš pieprasīja Gobzemam nosaukt kaut vienu publikāciju, kurā viņš negatīvi būtu izteicies par KPV LV. 

Tā kā Gobzems konkrētu rakstu nosaukt nevarēja, Zanders viņu nosauca par meli un pēc brīža studiju pameta.

Turklāt daļa ēterā nepateikto emociju tika atklātas aizkadrā - Zanders veltīja neglaimojošus vārdus Gobzemam, norādot, ka neesot par viņu neko rakstījis, tāpēc tagad nesaprot, kāpēc "jāklausās kaut kādi teksti."

Kāpēc Zanders aizgāja?

Māris Zanders portālam Apollo atklāja, ka diskusiju galdu pametis, jo neesot saņēmis atbildi uz Gobzema apvainojumu un uztvēris to personiski: "Visu priekšvēlēšanu kampaņu laiku, par spīti tam, ka man daudzkārt jautāja, par ko es balsotu, es esmu uzsvērti vairījies paust savu politisko nostāju."

"Līdz ar to es jutos personiski aizskarts par to, ka tieši man tika šādi pilnīgi nepamatoti apvainojumi izvirzīti."

Aldis Gobzems Zandera aiziešanu no diskusiju galda komentē izvairīgi: "Personai, kura pretendē uz premjera amata posteni, ir jāstāv pāri jebkurām personiskām emocijām. Vienīgais, kas nodarbina manu prātu šajā laika posmā ir valdības veidošana un valsts turpmākā nākotne."

Tāpat Gobzems portālam Apollo norāda, ka tā esot bijusi provokācija:

"Es apzinos, ka šajā laikā tikšu dažādi provocēts un izaicināts - es nereaģēšu uz nevienu provokāciju, jo man šobrīd ir citi dzīves uzdevumi, kas ir daudz nopietnāki un svarīgāki."

Kas notika pēc tam?

Gobzems šo situāciju pēc diskusijas televīzijā komentēja portālā "Facebook": "Māri, es atvainojos, ja aizskāru, sakot, ka esat kritizējis mūsu partiju. Jums ir tiesības to darīt. Taču joprojām palieku pie tā, ka to esat darījis (ko arī apgalvoju televīzijas tiešraidē), ironiskā veidā izsmejot mūsu vēlētāju." Ierakstam Gobzems pievienojis ekrānšāviņu ar kāda raksta fragmentu, kurā Zanders pieminējis KPV LV, kā arī informāciju par it kā apmaksāta satura raidījumu veidošanu 2011. gadā.

Zanders savukārt uzsver, ka radio nestrādā jau piecus gadus un "apmēram saprot", pie kāda veida "argumentiem" ķēries Gobzems, mēģinot apšaubīt viņa reputāciju. "Nu, nekas cits neatliek - būs jātiesājas," svētdienas vakarā "Twitter" rakstīja Zanders. 

Gobzema ieraksts portālā "Facebook" pēc tam gan tika dzēsts. Uz Apollo jautājumu, kādēļ tad tas vispār tika ievietots un pēc tam no portāla pazudis, Gobzems atbildēja vien ar nopūtu un skaidrojumu, ka viņa rakstura īpašības ļauj stāvēt pāri šādām provokācijām un izaicinājumiem: "Šobrīd nav laika un nepieciešamības to risināt."

Savukārt Zanders paliek pie sava - jātiesājas būs.

Kas būs tālāk?

Arī portālam Apollo Māris Zanders apstiprina - šorīt jurists ir atrasts un sākta gatavošanās tiesvedībai: "Aizsūtīju sev pazīstamiem juristiem jautājumu, vai viņi ir gatavi šo lietu uzņemties, un viņi uzņēmās."

"Mana nostāja ir samērā vienkārša - es no viņa sagaidu atvainošanos."

Zanders norāda, ka apbrīno Gobzema vēlmi iegūt ienaidniekus tur, kur viņam nekad tādi nav bijuši: "Ja viņam liekas, ka nav nekas cits labāks ko darīt, kā ar mani tiesāties - aiziet. Es saprotu, ka viņš jutās, ka visa prese pret viņu ir slikti izturējusies, bet, ja tu ātrumā kaut ko sarunā, tad vajag atvainoties. Tā nevar - vienkārši mētāties ar apgalvojumiem."

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu