Šadurskis: Šajās vēlēšanās sabiedrībai patika populisti, nevis darba darītāji (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

13. Saeimas vēlēšanās sabiedrībai patika populisti, nevis darba darītāji - tādu vērtējumu otrdien žurnālistiem par vēlēšanu rezultātiem pauda izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), kurš nesaņēma pietiekošu vēlētāju atbalstu, lai iekļūtu nākamajā Saeimā.

"Šajās vēlēšanās sabiedrībai patika populisti, aktieri un citi personāži, nevis darba darītāji," sacīja Šadurskis.

Vērtējot paveikto vairāk nekā divu gadu laikā izglītības un zinātnes ministra amatā, Šadurskis uzsvēra, ka ir gandarīts ar padarīto, jo tika paveikts daudz, kā piemēru minot izglītības satura un valodas jautājumus. "Man ir padarīta darba sajūta," uzsvēra Šadurskis.

Jau ziņots, ka partiju apvienība "Jaunā Vienotība" kā pēdējā iekļuva nākamajā Saeimā, iegūstot astoņus mandātus.

Kopumā "Jaunās Vienotības" frakcijā varētu strādāt astoņi deputāti, septiņi no kuriem pārstāvētu partiju "Vienotība" - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, deputāti Andrejs Judins, Inese Lībiņa-Egnere, Ojārs Kalniņš un Ainars Latkovskis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un labklājības ministrs Jānis Reirs. Tāpat šajā frakcijā jaunajā sasaukumā varētu strādāt viens reģionālo partiju pārstāvis - Aldis Adamovičs no Latgales partijas, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Tāpat LETA vēstīja, ka pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (A/Par!) ir ievēlēts Saeimā, līdz ar to viņa vietu EP varētu ieņemt kāds "Vienotības" pārstāvis un , iespējams, tas būs Šadurskis.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu