Jūrmalas aktīvistiem aizdomas par priežu indēšanu Karginu interesēs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Vietējiem aktīvistiem Jūrmalā radušās aizdomās, ka eksbaņķiera Valērija Kargina ģimenes interesēs pie jūras krasta varētu būt noindētas priedes - informē TV3 ziņas.

Jūrmalas attīstības biedrība pieļauj, ka tas darīts, lai mazinātu pretargumentus šīs teritorijas apbūvei, par ko Jūrmalas domei vel jādod atļauja. Karginu uzņēmums šīs aizdomas kategoriski noraida.

Jūrmalas domes Attīstības un vides jautājumu komitejā šonedēļ spriests, vai nodot publiskai apspriešanai lokālplānojumu teritorijai starp Bulduru 4. un 5. līniju. Kādreizējās "Parex bankas" saimnieka Valērija Kargina dēla Rema uzņēmums "Adlers" tur iecerējis veidot pansiju-viesu namu.

Pēc komitejas sēdes domes opozīcijas deputāts un Jūrmalas aizsardzības biedrības pārstāvis Guntis Grūba devies uz attiecīgo teritoriju, kur pamanījis vairāk nekā piecas ļoti neilgā laikā nokaltušas priedes un vēl citas novājinātā stāvoklī.

Grūba norādīja uz vairākiem caurumiem kokos, pie kuriem, viņaprāt, nav vainojami putni - stāsta TV3 ziņas.

"Iepriekš, kad mēs apsekojām šo vietu, visi šie nokaltušie koki bija ļoti labā stāvoklī, dzīvotspējīgi, bez jebkādām pazīmēm, kas liecinātu, ka šie koki ir novājināti," teica Grūba.

"Mums ir aizdomas, ka tās ir apzinātas darbības, kas ir veiktas, lai šos kokus noindētu. Ir vietas, kur izskatās, ka ir veikti urbumi, kur varētu būt ielaisti pesticīdi."

Biedrība grasās veikt ekspertīzes un, iespējams, vērsties arī tiesībsargājošajās iestādēs.

Viņš arī neticēja, ka šajā vietā tiešām paredzēts būvēt pansiju. "Ja mēs paskatāmies uz blakus esošo Karginu villu, tad tas arī it kā ir sabiedriskais objekts, bet patiesībā tā ir villa, dzīvojamā māja," turpina Grūba.

Uzņēmums "Adlers" pārstāvji biedrības aizdomas kategoriski noraidīja. Paustās bažas plašāk nevarēja komentēt arī vietējā būvvaldē.

TV3 ziņas piebilst, ka Jūrmalā priedes aizdomīgi nokalst ar zināmu regularitāti. Iepriekš par to saistībā ar savu skandalozo māja jūras krastā Mellužos dabūja skaidroties ekspolitiķis Ainars Šlesers.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu