"Koferis. Stacija. Krievija." Tvnet žurnālisti šķērso Krieviju Transsibīrijas vilcienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

9288 kilometri no Maskavas līdz Vladivostokai - 18 dienas ceļā, nejauši sastapti ceļabiedri, pilsētas un ciemi. Visu piedzīvoto Tvnet žurnālisti Mārtiņš Otto un Viktorija Puškele arī apraksta un iemūžina fotogrāfijās - "Apollo" piedāvā ielūkoties ceļotāju pirmajos iespaidos!

» Koferis. Stacija. Krievija.

"Knapi izbraukuši, bet mūsu smaidīgās vagona pavadones izelpā jūtams tas raksturīgais aromāts, ar kuru derētu apbruņoties arī mums pašiem. Viena diena, viena stunda un 26 minūtes līdz Jekaterinburgai - mūsu pirmajai lielajai pieturai. Esam sākuši savu ceļu Transsibīrijas vilcienā!"

Foto: TVNET

Pirmā pietura - Maskava

"Pirmais pārsteigums - cik viss ir liels," raksta Mārtiņš. "Piemēram, atlikušas divdesmit sekundes uz gājēju pārejas pie zaļās gaismas var būt krietni par maz. Ja Rīgā šķērsošanai pietiek ar nepilnām desmit sekundēm jebkur, šeit, šķērsojot sešu joslu "ieliņu" ar pamatīgu sabiedriskā transporta papildjoslu, tas paņēma krietni vairāk laika."

"Kultūras dažādība ir pārsteidzoša. Dažas stundas pilsētā, un es jau pārstāju mēģināt atpazīt valodu vai valsti, kuras pārstāvis ieradies Maskavā kā tūrists, laimes meklējumos vai darba darīšanās. Te var dzirdēt un redzēt visus. Runājot par visiem, īpaši to var novērot Sarkanajā laukumā, kuru mierīgi varētu pārdēvēt par "selfiju laukumu"."

"Cilvēki metas uz zemes, lec, pozē tā, ka pirmajā mirklī rodas sajūta, ka esi ieklīdis savādā starptautiskā masveida jogas nodarbībā."

"Uz Kazaņas trešā perona tieši zem zīmes "Smēķēt aizliegts" pusmūža vīrietis ievelk dūmu. "Joki beigušies," puspajokam sakām mēs. Atvadāmies no Maskavas, bija jauki tikties, bet tagad dodamies uz īsto Krieviju," turpina Viktorija.

Foto: TVNET

"Sēžam un mēģinām integrēties vagona ikdienā. Mobilie sakari pazūd jau pusstundu pēc izbraukšanas no Maskavas."

"Mēs nopērkam čībiņas un krustvārdu mīklu žurnālu. Pēc tam ieejam restorānvagonā. Izskatās kā Rīgas-Daugavpils ekspreša "uzlabotais vagons".Domāju, ka nekļūdījos, un šis tiešām ir mans sapņu brauciens - ne tūristiskais "paskatieties pa labi, paskatieties pa kreisi", bet gan īsts ceļojums, brauciens bez izskaistinājumiem."

Foto: TVNET

Visu stāstu par ceļotāju pirmo dienu vilcienā lasi šeit.

Turpinājums sekos!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu