Turcijas laikraksts: Hašogi nogalināts Saūda Arābijas konsulātā, nogriežot viņam galvu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OZAN KOSE/AFP

Žurnālists Džamals Hašogi, kurš pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī, tur ticis spīdzināts un noslepkavots, nogriežot galvu - atsaucoties uz audioierakstiem, trešdien ziņo Turcijas valdībai lojālais laikraksts "Yeni Safak".

Hašogi slepkavas nopratināja viņu un spīdzināja, nogriežot pirkstus, ziņo laikraksts, apgalvojot, ka tas dzirdams vairākos šī notikuma audioierakstos.

Turcijas policija uzskata, ka Hašogi, kurš bija viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem, nogalinājuši saūdarābu slepenie aģenti.

Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības kategoriski noliedz, apgalvojot, ka Hašogi konsulātu pametis pats.

Laikraksts "The Washington Post" iepriekš citēja anonīmas ASV un Turcijas amatpersonas sakām, ka pastāv audioieraksti un video, kas apliecina, ka Hašogi nogalināts konsulātā un viņa līķis pēc tam iznīcināts. Taču šī ir pirmā reize, kad kāds no Turcijas medijiem apgalvo, ka dzirdējis šos ierakstus.

Laikraksts "Sabah" nedēļas nogalē ziņoja, ka Hašogi "Apple" pulkstenis ierakstījis viņa nopratināšanu, spīdzināšanu un nogalināšanu, lai gan daži eksperti apšauba, vai pulkstenis spējis ierakstīt notikumus veidā, kā tie atspoguļoti medijos.

"Yeni Safak" ziņo, ka Saūda Arābijas konsuls Stambulā Mohameds al Otaibi ierakstā dzirdams Hašogi spīdzināšanas laikā sakām: "Dariet to laukā. Jūs ievilksiet mani nepatikšanās."

Laikraksts ziņo, ka citā ierakstā kāda persona, kas nav identificēta, saka Otaibi: "Ja vēlies dzīvot, kad atgriezīsies Saūda Arābijā, klusē!"

"Yeni Safak" nenorāda, kā šie ieraksti veikti un kā laikraksts tos ieguvis.

Otaibi pameta Stambulu otrdien pirms Turcijas policija pārmeklēja viņa rezidenci.

Telekanāls CNN pirmdien vēstīja, ka Saūda Arābija gatavo ziņojumu, kurā būs teikts, ka Hašogi miris rupjas nopratināšanas rezultātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu