Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Tikai pieaugušajiem: ar ko ir bīstams orālais sekss

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Vairums cilvēku ir pārliecināti, ka saķert infekciju var tikai tradicionālā seksa laikā. Tomēr zinātnieki uzsver orālā seksa bīstamību, informē “Cosmopolitan”.

Eksperti uzsver, ka gandrīz visas slimības, kas tiek nodotas cilvēkam tradicionālā tuvībā, joprojām ir bīstamas, un tas pats attiecas uz orālo seksu. Neapšaubāmi, arī higiēna ir ļoti svarīga (kaut vai partnera labsajūtai), tomēr tā nepasargā no infekcijām.

Jo īpaši jāpiemin tādas smagas saslimšanas kā HIV, hlamīdijas, gonoreja, sifiliss, dzimumorgānu herpes, kā arī A, B un C hepatīts. Tie visi var tikt nodoti otram orālā seksa laikā.

Foto: Pexels

Ārsti iesaka lietot prezervatīvus vai speciālu uzmavu, kas var aizsargāt mutes dobumu, pateicoties plānā lateksa kārtai.

Jāatzīmē, ka minētās slimības tiek pārnēsātas arī ar anālo seksu, ja dzimumakta laikā partneri neizmanto nepieciešamos aizsardzības līdzekļus. Ārsti atzīmē, ka jābūt uzmanīgiem arī masturbējot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu