20 izcili karaliskās ģimenes jociņi (3)

Sagatavoja: Liene Skulme
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vinzoru karaliskā ģimene vienmēr ir izcēlusies ar humora izjūtu - smalku, vietām nesaprotamu, citkārt - diezgan dīvainu. Vārdu sakot, īsts britu humors! Prasmi izveicīgi jokot Lielbritānijā augstu vērtē. Tas ir kā reveranss vai ikdienišķa saruna par zirgiem vai laikapstākļiem Londonā. “Marie Claire” ir apkopojis 20 interesantākos britu karaliskās ģimenes jociņus, kas pierāda - Vindzori ir īsti jokupēteri.

1. Pirms Keitas Midltones dzemdībām 2013.gadā, kad bērnam kuru katru brīdi bija jāpiesakās nākt pasaulē, karaliene Elizabete pajokoja, ka dod viņai vēl astoņas dienas laika: “No tā ir atkarīgs, vai es tikšu atvaļinājumā.”

2. Princis Viljams savas kāzu ceremonijas laikā centās mazināt spriedzi un pastāvīgi jokoja. Piemēram, savai līgavai un topošajam sievastēvam viņš sacīja, ka “šī ir tāda nenozīmīga ģimenes padarīšana, tas arī viss”.

Princis Viljams ar Ketrīnu vizītē Singapūrā 12. septembrī
Princis Viljams ar Ketrīnu vizītē Singapūrā 12. septembrī Foto: Reuters/ScanPix

3. Jau pēc Viljama un Keitas kāzām karalieni Elizabeti uzaicināja vēlreiz papriecēt acis, aplūkojot līgavas kleitu īpašā izstādē. Viņas Augstība, paskatoties uz kleitu, pēkšņi visiem par pārsteigumu pateica: “Briesmīgi, vai ne? Briesmīgi un biedējoši!” Lietas būtība bija, ka tērps bija uzvilkts manekenam bez galvas, un viss teiktais tika attiecināts nevis uz tērpu, bet uz bezgalvainās līgavas tēlu. Karaliene acīmredzot gribēja mīkstināt stīvo pasākuma atmosfēru.

4. Apciemojot Austrālijas universitāti, Elizabeti un viņas vīru Filipu iepazīstināja ar pāri - misteru un doktori Robinsoniem. Vīrietis akcentēja, ka viņa sievas - filozofijas doktores - statuss ir svarīgāks par viņu pašu, uz ko princis Filips atbildējis: “Ak jā. Mūsu ģimenē ir tieši tāda pati problēma.”

5. Londonas maratonā, kas notika 2012.gadā, princis Harijs apsolīja, ka nākamā gada maratonā skries arī Viljams un Keita. Kad nākamajā gadā Harijam jautāja, kur tad ir viņa brālis ar sievu, viņš atbildējis: “Viņš ir vecs, bet viņa - stāvoklī.”

Princis Harijs
Princis Harijs Foto: Reuters/Scanpix

» Džentlmenis un jokdaris: princis Harijs soctīklos izraisa ovācijas

6. Pēc pirmā mazdēla dzimšanas princim Čārlzam jautāja, vai viņš ir laimīgs, ka beidzot kļuvis par vectētiņu. Princis atbildējis: “Ļoti! Un vēl ir lieliski, ka mazbērnus vienmēr var atdot atpakaļ vecākiem.”

7. Karaliskā jūras kara flotes centra atklāšanas pasākumā jau pēc prinča Džordža piedzimšanas 2013.gadā viņa tēvocim jautāja, kā uz jaunumiem reaģējis princis Čārlzs. Pēc tam, kad Harijs pateica pāris formālus vārdus, viņš pēkšņi piebilda: “Nu viņam ir viens mazdēls, tā ka uz mani nekāda spiediena vairs nav.”

Princis Čārlzs un viņa sieva Kamilla
Princis Čārlzs un viņa sieva Kamilla Foto: AFP/LETA

8. Kad princim Harijam jautāts, kā izmainījusies karaliskās ģimenes dzīve pēc Džordža piedzimšanas, princis atbildējis: “Ģimenes pieaugums - tas ir fantastiski! Es tikai ceru, ka mans brālis ir lietas kursā, cik dārgi maksā mani aukles pakalpojumi!”

9. Vienā no svinīgajiem banketiem deviņdesmitgadīgais Kanādas premjerministrs Džastins Trudo savā runā pieminēja to, ka viņš ir jau 12. savas valsts līderis, kas ir mainījies Elizabetes II valdīšanas laikā. Savu atbildīgo runu monarhijas pārstāve sāka ar pateicību: “Paldies, premjerministra kungs, par to, ka likāt man sajusties tik vecai.” Vēlāk Trudo savā Twitter kontā ierakstījis, ka viņa acīs karaliene vienmēr esot jauna.

10. 2016.gadā vienā no labdarības galā vakariem Kembridžas hercogiene paslavēja piedāvāto ēdienkarti, piebilstot: “Viljamam regulāri jāpacieš mana slaidās līnijas uzturēšana.” “Tāpēc jau es esmu tik tievs,” pajokoja Kembridžas hercogs.

Kembridžas hercogiene - Ketrīna Midltone
Kembridžas hercogiene - Ketrīna Midltone Foto: Scanpix/AP

11. Pirms kāda brauciena uz ASV princis Harijs teica, ka bērni reti tic, ka viņš ir īsts princis, jo viņš nenēsā kroni. “Es baidos, ka amerikāņu bērni, īpaši tie, kas izauguši ar Disneja multfilmām, man teiks: “Tu neesi princis, tu pat neesi ģērbies kā princis!” Domāju, ka citā reizē man būs jāpaņem līdzi kronis, mantija un vecas kurpes ar spicu purnu.”

12. “Galvenā mācība, ko ieguvu bērnībā, - nekad nenokaitini savu vecmāmiņu,” teicis princis Viljams.

13. Tradicionālā Čelsijas ziedu šova laikā viena no dalībniecēm karalienei Elizabetei pastāstīja, ka senatnē ļaudis lilijas uzskatījuši par indīgiem augiem. “Man šonedēļ uzdāvināja divus pušķus,” karaliene atbildēja. “Laikam viņi vēlas, lai es ātrāk nomirtu.”

14. Vindzoru ģimenei ļoti patīk pajokot par kādu savas dzimtas īpatnību: daudzi karaliskās ģimenes vīrieši agri kļūst par plikpauriem. Iemīļotākais apcelšanas subjekts esot princis Viljams, par kuru, šķiet, joko visi karaliskās ģimenes locekļi. Piemēram, kādas vizītes laikā, kad viņam un viņa sievai demonstrēja aitas cirpšanas procesu, Ketrīna paskatījusies uz vilnas pārpalikumiem, tad uz Viljamu un teikusi: “Jā, tev to vajag vairāk nekā man.”

15. Kembridžas hercogam ir raksturīga pašironija. Kādas vizītes laikā Viljams iepazinies ar frizieri Tazu Kabriju un teicis: “Jā, es jums lielas klapatas nesagādātu.”

16. Biogrāfiskas dokumentālās filmas uzņemšanas laikā Elizabete II tika intervēta, kad pēkšņi sarunu pārtrauca lidojoša helikoptera troksnis. “Kāpēc tiem ir jālido tieši tad, kad mēs sarunājamies? Šis helikopters trokšņo tāpat kā prezidents Tramps vai prezidents Obama,” viņa piebildusi.

Karaliene Elizabete II
Karaliene Elizabete II Foto: Reuters/ScanPix

17. Kad Kembridžas hercogs un hercogiene atradās vizītē Polijā, viņiem uzdāvināja bērnu rotaļlietu, kas bija paredzēta vecumam, no kura Džordžs un Šarlote jau sen bija izauguši. Paskatoties uz dāvanu, Ketrīna teica: “Tagad mums vajadzēs vēl bērnus.” Tobrīd neviens nedomāja, ka joks reiz piepildīsies.

18. Kad princim Viljamam palūdza komentēt viņa jaunākā brāļa saderināšanos ar Meganu Mārklu, Kembridžas hercogs atbildējis: “Mēs ar Ketrīnu esam ļoti priecīgi par viņiem abiem un vēlam laimes.

Es personīgi ceru, ka tagad Harijs turēsies pa gabalu no mana ledusskapja un pārtrauks zagt manu ēdienu, kā viņš to ir darījis visus pēdējos gadus.”

19. Savukārt Kornvolas hercogiene šādi komentēja Harija un Meganas saderināšanos: “Ļoti par viņiem priecājos. Kā saka, zaudējums Amerikai ir ieguvums mums.”

20. Kad princim Harijam pajautāja, kā viņš lūdzis brāli kļūt par šoferi viņa kāzās, topošais Saseksas hercogs atbildēja: "Es nokritu viņa priekšā uz viena ceļa." "Tas ir brīnišķīgi. Esmu priecīgi satraukts,” princis Harijs piebilda, atgādinādams, ka viņam nācās vizināt Viljamu viņa kāzās ar Keitu. “Mana atriebība būs salda.”

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu