Latviešu meitene Īrijā izglābj slīkstoša puisēna dzīvību (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītās nedēļas nogalē Dublinā 21 cilvēks saņēma National Bravery Award - apbalvojumus par drošsirdību, glābjot cita cilvēka dzīvību, ziņo portāls Baltic-Ireland.

Sešpadsmit drošsirži saņēma goda rakstus par varonību, bet pieci tika apbalvoti ar īpašām medaļām, tostarp 12 gadus veca latviešu meitene.

Krista Valteris kopā ar draudzeni Keišu Moloneju pagājušā gada 30. augustā Talas pilsētā izglāba kāda zēna dzīvību. Sešus gadus vecais puika kopā ar vēl diviem zēniem bija devies peldēties karjeras dīķī un sācis slīkt. Kad meitenes to pamanīja, viņām nebija šaubu par to, ka jādodas palīgā.

Krista, kurai notikuma brīdī bija 11 gadu, atceras, ka viņa bridusi staignajā dīķī. Tad, kad meitene nonākusi līdz zēnam, viņš jau bijis pilnībā zem ūdens. Krista saķērusi viņu aiz rokas un ar Keišas palīdzību izvilkusi no dīķa.

Tā kā zēns bija sarijies dubļaino ūdeni, meitenes viņam veica mākslīgo elpināšanu, ko bija iemācījušās airēšanas treniņos.

Viss beidzās laimīgi, pateicoties divām mazām meitenēm, kuras, divreiz nedomājot, devās ūdenī, palīgā nelaimē nenākušajam puisēnam.

Krista Valteris un keiša Moloneja tika godinātas par izcilu drosmi National Bravery Award apbalvošanas ceremonijā un saņēma medaļas.

National Bravery Award tika izveidota 1947. gadā kā valsts apbalvojums cilvēkiem, kas riskē ar savu drošību, lai glābtu citus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu