Obamam, Klintonei un CNN namam sūtītas sprāgstvielas saturošas pakas (2)

Papildināta
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Package.
Package. Foto: DANIEL BECERRIL/REUTERS

Pasta sūtījumos, kas saņemti ASV bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones un bijušā prezidenta Baraka Obamas birojos, atrasti spridzekļi, trešdien pavēstīja Savienoto Valstu Slepenais dienests.

Vienlaikus telekanāls CNN paziņoja, ka aizdomīga sūtījuma dēļ evakuēts tā Ņujorkas birojs.

Tāpat armijas bāzē Vašingtonā pārtverts Baltajam namam adresēts sūtījums, kurā atradusies cauruļbumba, kas ir līdzīga Klintonei un Obamam nosūtītajiem spridzekļiem, vēsta CNN.

Tomēr Slepenais dienests noraidījis ziņu par Baltajam namam adresēta spridzekļa pārtveršanu, norādot, ka tas pārtvēris tikai divus sūtījumus - vienu Obamam un otru Klintonei.

Time Warner centrā Ņujorkā, kur atrodas CNN birojs, pārtvertajā sūtījumā bijusi caurule un vadi un tiesībsargājošās iestādes to uzskata par reālu spridzekli.

Aizdomīgos sūtījumus Klintonei un Obmam pārtvēris Slepenais dienests, kas aizsargā pašreizējās un bijušās ASV valdības amatpersonas.

Viens ticis nosūtīts Klintonei un atrasts viņas mājā Vestčesteras apgabalā, Ņujorkas štatā, teikts Slepenā dienesta paziņojumā.

Sūtījumu, kas adresēts Obamam, Slepenā dienesta darbinieki pārtvēruši Vašingtonā.

"Pakas kārtējo pasta pārbaudes procedūru laikā uzreiz tika identificētas kā potenciāli spridzekļi, un šīs situācijas tika atbilstoši atrisinātas," teikts paziņojumā.

Nav pastāvējis risks, ka Klintone vai Obama varētu sūtījumus saņemt.

Slepenais dienests veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas pakas nosūtījis.

Ierīces bijušas līdzīgas tām, kas pirmdien tika atrastas miljardiera Džordža Sorosa mājās.

Pēc aizdomīgās pakas atrašanas Sorosa fonds pauda nopēlumu "naida retorikai", kas dominē ASV politikā.

Baltais nams nosodījis spridzekļu nosūtīšanu Obamam un Klintonei.

"Šie iebiedēšanas akti ir nožēlojami un ikviens atbildīgais atbildēs pēc visas likuma bardzības," paziņoja Baltā nama preses pārstāve Sāra Sandersa.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu