Antarktīdā pirmo reizi nofilmēts "bezgalvainais vistas briesmonis"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Enypniastes eximia
Enypniastes eximia Foto: National Oceanic and Atmospheric Administration / Public Domain

Pētnieku grupa pirmo reizi netālu no Antarktīdas krastiem nofilmējuši jūras radījumu, kas nodēvēts par “bezgalvaino vistas briesmoni”, vēstīts vietnē “Antarctica”.

Šis atklājums ir daļa no lielāka pētījuma, kura laikā pētnieki plāno atklāt jaunas aizsargājamās teritorijas ūdeņos un glābt no iznīcības dziļūdens organismus.

“Briesmonis”, kura zinātniskais nosaukums ir “Enypniastes eximia”, bez šaubām, izskatās pamatīgi dīvaini. Tas ir pārsteidzoši līdzīgs savādam violetam, noplūktam cālim. Tam sānos ir kaut kas līdzīgs spārneļiem, bet galvas vietā – saišķis ar taustekļiem, ar kuriem šis radījums veikli sagrābj barības vielas no jūras gultnes.

Šis radījums patiesībā ir īpašs jūras gurķis, kas plaši sastopams Meksikas līcī, tomēr ir ārkārtīgi reta parādība tik tālu uz ziemeļiem. Par laimi, pētniekiem pavisam nejauši to izdevās nofilmēt.

“Videoieraksti, ko mēs iegūstam ar dziļūdens kamerām, ir elpu aizraujoši. Tajos reizēm var novērot radījumus, kas šajā pasaules malā nekad nav redzēti,” rakstīts preses relīzē.

Pētnieki cer, ka šis radījums un cita novērotā dzīvā radība šajā reģionā ļaus teritoriju padarīt oficiāli aizsargājamu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu