Sadūmojums Okupācijas muzejā radies metāla griešanas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Okupācijas muzeja ēkā izcēlies ugunsgrēks
Okupācijas muzeja ēkā izcēlies ugunsgrēks Foto: Evija Trifanova/LETA

Sadūmojums Latvijas Okupācijas muzeja ēkā radās metāla griešanas laikā, un patlaban tas ir novērsts, aģentūru LETA informēja būvuzņēmumā SIA "Skonto būve", tomēr ugunsdzēsēji joprojām turpina darbu notikuma vietā, lai pārliecinātos, ka gruzdēšana neturpinās.

Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas laikā tiek veikti arī ugunsbīstami darbi. Ceturtdien, konstatējot pastiprinātu sadūmojumu darbu veikšanas vietā, "Skonto būves" vadība pieņēma lēmumu notikuma vietā piesaistīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālistus. Atklāta liesma notikuma vietā netika konstatēta.

"Metāla griešanas darbu laikā izveidojās pastiprināts sadūmojums. Lai mazinātu aizdegšanās riskus, nolēmām piesaistīt VUGD speciālistus, kuriem ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums. Situācija tika kontrolēta. Ugunsdzēsējus piesaistījām preventīvi un šobrīd sadūmojums ir novērsts," norādīja "Skonto būves" valdes loceklis Juris Pētersons.

Tomēr VUGD pārstāve Inta Palkavniece aģentūrai LETA uzsvēra, ka ugunsgrēks aizvien nav lokalizēts un likvidēts.

"Ugunsdzēsēji glābēji strādā notikuma vietā un turpina veikt ugunsgrēka dzēšanas darbus - tiek demontēts un dzēsts ēkas siltinājums, kā arī ar termokameru pārbaudīta ēka, lai pārliecinātos par to, ka citviet nav gruzdēšanas," skaidroja Palkavniece.

Viņa informēja, ka īsi pirms plkst.10 tika saņemta informācija, ka no kādas trīsstāvu mājas Rīgā, Latviešu strēlnieku laukumā, nāk dūmi.

Notikuma vietā ieradās 20 ugunsdzēsēji. Pēc Palkavnieces stāstītā, ēkā notika gruzdēšana starpsienu siltinājumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu