Radi un draugi pēdējā gaitā pavada Valteru Frīdenbergu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Piektdien, 26. oktobrī - atvadīšanās no mūžībā aizgājušā pašmāju mūziķa un televīzijas raidījuma vadītāja Valtera Frīdenberga. 

Publiska atvadīšanās pulksten 13, kas ilgs vienu stundu, notiks Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

» Kolēģi piemin pāragri mūžībā aizgājušo Valteru Frīdenbergu

» Smaidīgs. Uz skatuves. Pēdējie publiskotie kadri no Valtera Frīdenberga dzīves​

Portāls Apollo jau vēstīja, ka pēc ilgstošas cīņas ar smagu slimību 30 gadus vecais mūziķis mūžībā aizgāja trešdien, 17. oktobrī.

Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls Ziedot.lv pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus viņa ārstēšanas terapijām Vācijā.

Fotogalerija: Valters Frīdenbergs

Mūziķis dzimis 1987. gadā, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī Dzeguzīte, bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas Putnu balle dalībnieks. 2005. gadā viņš kopā ar Kārli Būmeisteru pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā ar skaņdarbu The War Is Not Over, iegūstot piekto vietu. 2011. gadā Frīdenbergs kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Frīdenbergs strādājis arī Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis Eirovīzijas konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu Gudrs, vēl gudrāks.

Mākslinieks arī iesaistījies Latvijas politikā, būdams partijas LPP/LC un Zatlera reformu partijas biedrs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu