Mūsdienu steidzīgajā ritmā reti kurai saimniecei ir daudz laika, ko veltīt gatavošanai. Mājas solis, bērni, darbs - viena vienīga steiga! Tomēr jāēd mums ir katru dienu un ik pa laikam jāpalutina tuvinieki ar kādu kārumu.
Ātri pagatavojama un garda ābolmaize
Lielisks veids, kā gatavošanu padarīt jautrāku, ir darīt to kopā ar bērniem. Bērniem prieks, un šis ir vienkāršākais veids, kā iemācīt bērnam darboties virtuvē.
Šoreiz gatavosim ābolmaizi. Ātri pagatavojama, vienkārša un garda recepte!
Sastāvdaļas:
Kārtainā mīkla, āboli, cukurs, kanēlis, sviests vai margarīns.
Ja nav laika un vēlmes gatavot mīklu, var izlīdzēties ar gatavu kārtaino mīklu - ar vai bez rauga - pēc pašu ieskatiem.
Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 210-220 grādiem.
Ieziežam cepešpannu ar sviestu vai margarīnu, lai ābolmaize nepiedegtu, vai arī ieklājam tajā cepampapīru. Tad izkārtojam pannā mīklu. Ja mīklu gatavojam paši, tai jābūt izrullētai plānā kārtā.
Nomazgājam ābolus, iztīrām no sēkliņām un sagriežam šķēlītēs vai, ja kādam labāk patīk - kubiciņos. Miziņu var ņemt nost vai neņemt - pēc izvēles.
Sagrieztos ābolus izkārtojam pa virsu mīklai, vēlams, šķēlīti pie šķēlītes.
Sagriežam kubiciņos sviestu vai margarīnu un izsvaidām pa virsu āboliem - izklaidus. Pār visu pannu pārkaisām cukuru un kanēli - pēc sajūtas - un liekam uzkarsušajā cepeškrāsnī. Cep 210-220 grādos apmēram 20 minūtes.
Lai labi garšo!