"Varbūt laiks ziemas riepām?" Aizvadītajā diennaktī veselas 100 avārijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī, kad lietus mijās ar sniegu un ceļi daudzviet bija slideni, notikušas simts avārijas - informē Latvijas Radio.

Mainīgi laika apstākļi auto vadītājiem ir vieni no sarežģītākajiem, tāpēc, lai izvairītos no negadījumiem, par valsts ceļiem atbildīgā akciju sabiedrība Latvijas Valsts ceļi (LVC) aicina ievērot piesardzību.

Šajos satiksmes negadījumos cietuši 24 cilvēki, bet trīs gājuši bojā, informē Valsts policijā.

LVC aicina, piemēram, negaidīt decembri, kad likums liek automašīnas aprīkot ar ziemas riepām, bet izdarīt to laicīgāk.

"Patlaban visā Latvijā līst lietus, un līdz ar to ceļu segums ir slapjš, kas paaugstina tā slīdamību," stāsta LVC pārstāve Anna Kononova. "Stipras līšanas laikā vietās, kur ceļš nav labā stāvoklī, risēs var veidoties peļķes - autobraucējiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo var sākties akvaplanēšana, kas ir bīstama. Šādos laikapstākļos ir jāizvēlas atbilstoša braukšanas maniere. Jāievēro lielāka distance un drošāks braukšanas ātrums."

Vēl LVC pārstāve aicina būt īpaši uzmanīgiem rīt un parīt, jo "gaisa temperatūra nakts stundās var samazināties, kas nozīmē, ka dzestrajos rītos autobraucējiem jābūt īpaši piesardzīgiem, jo šādos laikapstākļos var veidoties t.s. "melnais ledus", kas ir neredzams, bet autobraucējiem ļoti bīstams".

"Lai arī oficiāli ziemas riepām jābūt ar 1. decembri, protams, gan Latvijas Valsts ceļi, gan visi auto eksperti aicina autovadītājus savlaicīgāk parūpēties par to, lai automašīna ir sagatavota mainīgajiem laikapstākļiem. Šajos laikapstākļos drošāk ir pārvietoties ar ziemas riepām un negaidīt līdz pēdējam brīdim, bet mainīt riepas savlaicīgāk," Latvijas Radio pastāstīja Kononova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu