Romantika un melnais humors: Valtera Frīdenberga draugi atklāj detaļas par mūziķa dzīvi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Viņš negribēja, ka bērēs visi puņķojas un raud," LTV raidījumā Aculiecinieks atklāj Valtera Frīdenberga draugs Mareks. Pozitīvs, romantisks un liels melnā humora cienītājs - tā mūziķi raksturo viņa draugi un kolēģi.

17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi pāragri mūžībā tika aizsaukts mūziķis un TV personība Valters Frīdenbergs. Zemes klēpī Valters guldīts tieši savā 31. dzimšanas dienā - 2018. gada 26. oktobrī.

LTV raidījumā Valtera tuvākie cilvēki atklāj - par spīti slimībai, Valters turpinājis jokot, visbiežāk, melni.

Pirms Valtera nāves viņa skatuves brālis Kārlis Būmeisters uzrakstīja viņam vēstuli. Ļoti personīgu un arī melnā humora caurstrāvotu. Jo bez melniem jokiem abi ar Valču dzīvot nemācēja:

"Mums bija viens dīls. To jau pat stāstīt nevar, cik melni tas ir. Reiz abi sēdējām un runājām: pienāks tāds brīdis, kad mūsu nebūs. Un viņš bija ietetovējis tos vecvecākus uz rokām. Runājām: viens no mums apraks otru, tāda diena pienāks. Valča saka - ja nu vienīgi vienlaicīgi abi aizejam. Bet tad gan mums būs baigais tuss bijis, ja abus vienlaicīgi..."

"Un tad vienojāmies - kurš pirmais noliek karoti, otram jāuztetovē uz pakaļas viņa vārds. Nu tā. Paspiedām rokas, sarunāts."

"Un tajā vēstulē, es viņam rakstu - būtu tu Ivo vai kāds cits īss vārds, bet "Valters" - man tak par burtiem ir jāmaksā. Esi žēlīgs, večuk!""

Romantika Valtera garā bijusi tāda, ka viņa līgava Kristīne sākumā pat neticējusi, ka tas tiešām notiek un notiek pa īstam.

"Vieni ziedi vēl nebija novītuši, kad viņš jau nesa nākamos. Uz darbu nāca ar končām, visas manas kolēģes ģība: Kristīn, Tev viņš jāprec!"

"Man tas likās tik salkani. Tā tas nevar būt... Bet tas bija. Tas bija pa īstam...  Viņš mani mīlēja līdz mūža galam! Tas ir tas, ko mēs gribējām iegravēt mūsu laulības gredzenos. Zinot tos mūsu melnos jokus. Sarkasmu. Taču mēs neko neiegravējām..."

Savukārt Valtera draugs Mareks par viņa pēdējo gribu saka, ka tas esot "tipisks Valča".

"Nav tā, ka viņš man iedeva gatavu scenāriju. To viņš, ķēms, neizdarīja, bet plus-mīnus, kā viņš gribētu, kā viņš to redz, par to jau mēs kaut kad bijām runājuši. To, ka viņš negrib uzvalku. Kurš vispār guļ uzvalkā?"

"Un vēl viņš bija izdomājis, ka zārkā grib gulēt tā, kā cilvēki guļ. Uz sāniem... Tur es teicu, vecīt, to es nevaru noorganizēt."

"Un viņš negribēja, ka visi puņķojas un raud. Teicu Valčam - bērēs tāpat kā kāzās jābūt asarām un smiekliem. Lai ir kompromiss," stāsta Mareks.

"Kā jau Valča, viņš gribēja, lai uztusē un okeānā iemet. Tad tas būs viens varens tuss," zina stāstīt Kārlis Būmeisters.

"Tā opcija par okeānu bija diezgan sen. Vai tik ne pēc viena Amerikas apmeklējuma? Tas okeāns parādījās diezgan sen. Ka viņš teica - ja kas, lai izkaisa okeānā. Pagrūti būs. Bet nu labi!" saka Mareks.

Draugi Valtera pelnus izkaisīs okeānā Portugālē. Visticamāk, pavasarī.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu