Latvijas IKP provizoriskais pieaugums trešajā ceturksnī - 4,8% (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad trešajā ceturtajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, ir pieaudzis par 4,8%, salīdzinot ar 2017.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Savukārt, pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem, Latvijas ekonomika minētajā laika periodā ir augusi par 5,5%.

Vienlaikus 2018. gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar šā gada otro ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem, IKP pieauga par 1,8%.

Statistikas pārvaldē atzīmēja, ka IKP ietekmēja apmēru pieaugums būvniecībā par 10%, mazumtirdzniecībā - par 2% un rūpniecībā - par 1%.

Pēc statistikas pārvaldes datiem, Latvijas IKP šogad trešajā ceturksnī salīdzināmajās cenās bija 6,039 miljardu eiro apmērā.

Precizēti un izvērsti 2018. gada trešā ceturkšņa IKP dati tiks publicēti 30.novembrī.

Šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo ceturksni, Latvijas IKP, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem datiem, pieauga par 4%, bet otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu IKP palielinājās par 5,3%.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu