Farels Viljamss gatavs iesūdzēt Trampu tiesā par dziesmas Happy izmantošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Pirmdien pie ASV prezidenta Donalda Trampa ar vēstuli vērsies mūziķa Farela Viljamsa advokāts Hovards Kings, pieprasot, lai politiķis beidz atskaņot Viljamsa slaveno hitu Happy - vēsta CNN.

Nedēļas nogalē populārā dziesma tika atskaņota pasākumā, kurā piedalījies Tramps. Pasākums notika vien pāris stundas pēc apšaudes Pitsburgas sinagogā, kurā bojā gāja 11 cilvēki.

"Dienā, kad garīgi nevesels "nacionālists" nogalināja 11 cilvēkus, tu atskaņoji publikai viņa [Farela Viljamsa] dziesmu Happy politiskā pasākumā Indiānā," ASV prezidentam raksta advokāts. "Nav nekā "happy" [priecīga] šai traģēdijā, kura sestdien skāra mūsu valsti, un neviens tev neļāva šādi izmantot šo  dziesmu."

Advokāts paziņojies, ka dziesmas izmantošana bez atļaujas ir autortiesību un prečzīmes pārkāpums.

"Farels nav piešķīris un nepiešķirs tev atļauju publiski atskaņot vai citādi pārraidīt un izplatīt viņa mūziku," raksta Kings.

Šī nav pirmā reize, kad Tramps saņēmis mūziķu dusmas par viņu skaņdarbu izmantošanu. Līdz šim pārtraukt atskaņot savu mūziku ASV prezidentam lūguši The Rolling Stones, The O'Jays, Adele un Queen.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu