Likvidēs Saeimas Kancelejas direktora amatu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas kancelejas direktors Māris Steins (no kreisās), Saeimas deputāti Kārlis Krēsliņš un Andrejs Elksniņš.
Saeimas kancelejas direktors Māris Steins (no kreisās), Saeimas deputāti Kārlis Krēsliņš un Andrejs Elksniņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz ar pilnvaru beigām aizejošās Saeimas prezidijs nolēmis likvidēt Saeimas Kancelejas direktora amatu, kuru 28 gadus ir ieņēmis Māris Steins, vēsta Latvijas Televīzija.

Likvidējot Kancelejas direktora amatu, Saeimas prezidijs nolēmis izveidot jaunu štata vietu - Administrācijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju direktora amatu.

Līdz ar reorganizāciju Steinam piedāvāts amats ārpus parlamenta - Saeimas Autobāzes saimniecības vadītājs bez padotajiem, un viņa pienākumos būtu atbildība par labiekārtošanas darbiem, gādāt par tīrīšanas un uzkopšanas darbu kvalitāti.

Ja Steins pārcelšanai nepiekritīs, tiks uzsākta viņa atlaišanas procedūra.

Steins ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni, tomēr garajā karjerā jau vairākkārt izskanējusi informācija par mēģinājumiem no viņa atbrīvoties, taču viņš amatu allaž saglabājis.

Piemēram, par Steina atbildību tika spriests, kad atklājās, ka Saeimas jaunajā ēkā, Jēkaba ielā 6/8, Nacionālās drošības komisijas telpas nevar akreditēt, jo tajās nav iespējams nodrošināt valsts noslēpuma aizsardzību.

Vēl 11. Saeimas Prezidijs divas reizes sāka juridisko procedūru, lai uzteiktu darba līgumu ar Steinu, tomēr vēlāk Saeimas Prezidijs nolēma lūgt tiesu izbeigt lietu par darba attiecību pārtraukšanu ar Steinu. Iepriekšējā parlamenta sasaukuma Prezidijs arī vairākkārtīgi no Steina prasīja paskaidrojumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu