Vējonis: Cilvēku skaita palielināšana Saeimas Prezidijā ir pretrunā ar ievēlēto partiju solījumiem priekšvēlēšanu laikā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Cilvēku skaita palielināšana Saeimas Prezidijā nozīmē papildus izdevumus, kas ir pretrunā ar ievēlēto partiju iepriekš paustajiem solījumiem samazināt izmaksas, šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš iepriekš uzsvēra, ka 13. Saeimā ievēlētajām partijām jāspēj vienoties par iespējamo koalīciju un vairākuma atbalstu parlamentā, lai jau nākamajā nedēļā, 6. novembrī, ievēlētu jaunu Saeimas priekšsēdētāju un Prezidiju.

Izskanējusī iecere par pagaidu Prezidiju raisītu šaubas par jaunās Saeimas lemtspēju, norādīja Valsts prezidents.

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra iepriekš prognozēja, ka Vējonis Ministru prezidenta amata kandidātu varētu nominēt, vadoties no topošā Saeimas Prezidija sastāva.

Kā ziņots, politiskajiem spēkiem joprojām nav vienošanās par to, kādas partijas būs pārstāvētas Saeimas Prezidijā, kā arī nav skaidrības par konkrētām amatpersonām.

Valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki, kuri iepriekš parlamentā nebija pārstāvēti - KPV LV, JKP un Attīstībai/Par!. KPV LV premjera amata kandidāts ir Aldis Gobzems, JKP - Bordāns, bet Attīstībai/Par! - Artis Pabriks.

Jau vēstīts, ka Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā Vējonis šodien atzina, ka nākamajā trešdienā varētu vēlreiz tikties ar trim Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī nosaukt to, kuram uzticētu valdības veidošanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu