Nīderlandes policisti šokā: Kamēr viņi cīnās par dzīvību, pūlis noskatās un filmē (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lai pasargātu cilvēku identitāti, policija malā stāvētāju sejas aizmiglojusi.
Lai pasargātu cilvēku identitāti, policija malā stāvētāju sejas aizmiglojusi. Foto: Politiebureau Jan Hendrikstraat/Facebook

Nīderlandes policists Žervins Ovehends nav spējis noticēt piedzīvotajam. Kamēr viņš un viņa kolēģi glāba dzīvību restorānā uz grīdas gulošam vīrietim, apkārt sapulcējās pūlis, lai uz notiekošo noskatītos un nofilmētu - vēsta raidorganizācija BBC.

Bija trešdienas vakars, kad Žervina policijas iecirknis Hāgas centrā saņēma zvanu. Kādam vīrietim restorānā bija palicis slikti un viņa dzīvība bija briesmās.

Skanot sirēnām un zibot zilajām gaismām, policisti sasniedza restorānu, kur kāda sieviete jau mēģināja atgriezt guļošo vīrieti pie samaņas.

Policists Žervins izsūtīja pārējos restorāna viesus ārā, kamēr viņa kolēģi iesteidzās iekšā, gatavi glābt vīrieša dzīvību.

"Tai brīdī es lūkoju pēc cietušā dzīvesbiedrenes. Viņa sēdēja pie galda dziļi satraukta," raksta Žervins.

"Viņš taču nemirs?" vaicāja sieviete.

Kamēr policists mēģināja dzīvesbiedreni nomierināt, abi paskatījās ārā un ieraudzīja pie loga kādus 20 vai 30 cilvēkus, no kuriem daži notiekošo filmēja ar saviem telefoniem.

"Es nespēju tam noticēt," teica guļošā vīrieša sieva. "Viņš mirstošs guļ uz zemes un viņi tik filmē?"

Policists izskrējis ārā un uzsaucis pūlim, lai dodas prom un nokaunas.

Tobrīd jau cietušā vīrieša sirdsdarbība bija atjaunota un, kad ieradās ātrā palīdzība, viņš bijis pie samaņas. Uz slimnīcu vīrieti pavadīja viņa sieva un, pēc policistu teiktā, atbilstoši situācijai viņam sokoties labi.

Atgriežoties iecirknī, Žervins un viņa kolēģi apsprieda, kas licis pūlim pie restorāna loga uzvesties šādi.

"Mums kā policistiem nav ko teikt," secināja Žervins. Ļaudis gribēja paskatīties un pat nofilmēt.

Policists Žervins bija tik šokēts, ka atgadījumu aprakstījis Facebook ierakstā. Viņa vēstījums: "Iedomājies, ka tas būtu kāds no tev tuvajiem. Kā tad tu justos?"

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu