Nosaukts latviešu populārāko filmu TOP 10

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātra "Kino Citadele" 15 gadu pastāvēšanas laikā visapmeklētākā latviešu filma ir bijusi "Kriminālās ekselences fonds", uz kuras seansiem devušies 35 243 skatītāji, informēja kinoteātra pārstāve Guna Kaše. 

Otrajā pozīcijā ar 29 754 skatītājiem ierindojas "Svingeri". "Tas nozīmē, ka latvieši novērtē humoru un ir spējīgi veselīgi pasmieties par sevi. Nozīmīga vieta mūsu repertuārā ir arī patriotiskajām, vēsturiskajām filmām - te noteikti jāpiemin pirms nedēļas pirmizrādi piedzīvojusī biogrāfiskā drāma "Tēvs Nakts", kuru pie mums noskatījušies jau 3640 skatītāji," stāsta "Forum Cinemas" direktors Normunds Labrencis.

Trešajā vietā ar 25 494 skatītājiem ierindojas "Nameja gredzens", bet ceturtajā "Sapņu komanda 1935" (20 643 skatītāji). Piekto vietu ieņem "Bille" (17 291), sesto - "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" (16 233). Topā iekļuvušas arī filmas "Izlaiduma gads" (11 992), "Mammu, es tevi mīlu" (11 429), "Paradīze 89" (11 046) un "Melānijas hronika" (10 862).

"Šis tops uzrāda universālus psiholoģiskus mehānismus, proti, līderos izvirzījušās komēdijas, kas rada iespēju skatītājiem atļautā veidā paironizēt par to, kas ir apkārt, un par sevi, atrisinot iekšējās pretrunas. Savukārt patriotiskās filmas ļauj gūt apstiprinājumu, ka tava sociāla grupa ir laba - ne tikai šodien, bet jau kopš seniem laikiem, tādēļ skatītāji šo kino mīl," kinoteātra auditorijas izvēles aprakstīja Latvijas Universitātes Psiholoģijas nodaļas vadītājs Ivars Austers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu