Vērtīgi zināt: Kādus augļus un dārzeņus sunim dot aizliegts? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/Frank Sorge/Scanpix

Bieži vien suņu īpašnieki vēlas savu mīluli palutināt un iedot kādu īpašu gardumu. Liekas - ja jau kādu ēdienu varu ēst es, noteikti drīkst to dot arī sunim. Tā gluži nav - daudzi mūsu pārtikas produkti sunim ir kaitīgi, vēsta portāls American Kennel Club.

Suņa gremošanas sistēma krietni atšķiras no cilvēka, tādēļ vairāki produkti, kas mums ir nekaitīgi, sunim var nozīmēt pamatīgas veselības problēmas vai pat nāvi.

Tā kā suņi ir gaļēdāji, īpaša augļu un dārzeņu diēta tiem nav nepieciešama, taču reizēm zaļumi var noderēt kā gardums. No kuriem augļiem un dārzeņiem būtu jāizvairās, lai nekaitētu sava četrkājainā drauga veselībai?

Avokado

Foto: Pixabay

Avokado kauls, miza un lapas satur toksīnu, kas suņiem var izraisīt vemšanu un caureju.

Sparģeļi

Lai gan sparģeļi nav kaitīgi, tos nav nekādas jēgas dot sunim - neapstrādāti tie ir pārāk cieti, bet, tos izvārot, zūd visas barības vielas.

Ķirši

Ķirši satur cianīdu un tas kaitē suņu veselībai - cianīds traucē asins apgādi ar skābekli. Saindēšanās ar cianīdu izpaužas kā apgrūtināta elpošana, sarkanas smaganas un paplašinātas acu zīlītes.

Vīnogas

Vīnogas un rozīnes sunim ir ļoti toksiskas - pēc to apēšanas, var iestāties nieru mazspēja.

Sēnes

Lai gan ne visas savvaļas sēnes ir indīgas, tās, kuras ir, sunim var nozīmēt nāvi.

Tāpēc labāk izvairīties no sēņu došanas sunim vispār.

Sīpoli

Sīpoli un puravi radīs nopietnas veselības problēmas gan suņiem, gan kaķiem. To ēšana var izraisīt vemšanu, caureju un vēdersāpes.

Tomāti

No tomātu došanas sunim vajadzētu izvairīties - lai gan augļa sarkanā daļa sunim nav kaitīga, no zaļās var rasties problēmas. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu