Zībarts: Salamankas komanda soda par katru neuzmanību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) ar komandu
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) ar komandu Foto: Ieva Leiniša/LETA

Katra neuzmanība spēlēs pret Spānijas čempioni Salamankas "Perfumerias Avenida" tiek sodīta, pirms Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra mača secina "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"TTT Rīga" un Aijas Putniņas pārstāvētā "Perfumerias Avenida" trešdien maču "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāks plkst.19. Spēli tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

""Salamankas "Avenida" ir Spānijas titulētākā komanda. Trenera karjeras laikā pret to esmu spēlējis vienreiz – un, tiešām, Salamankas līdzjutēji ir īpaši. Ļoti, ļoti atbalstoši, dāvā izcilas emocijas. Šogad komandai ir jauns treneris Lino Lopess, kā arī ir jauna sistēma uzbrukumā. "Prinstonas uzbrukums" - daudz ieraušanās, daudz skatu uz grozu, ļoti augstu spēlē, katra neuzmanība tiek sodīta," klubs citē Zībarta teikto.

"TTT Rīga" stūrmanis uzsver arī pretinieču individuālās īpašības.

"Aizsardzes, kuras var "postot" (spēlēt ar muguru pret grozu) – Krisija Givensa, Elina Eldebrinka. Ļoti labas centra spēlētājas - Erika de Souza, Anželika Robinsone, Aija Putniņa. Agresīvs ceturtais numurs Laura Hila, kura ir neatņemama Spānijas izlašu sastāvdaļa, sākot no 2010.gada Eiropas U20 čempionāta Liepājā. Apgrūtina pretinieku uzbrukumu," skaidro treneris.

Tāpat viņš uzteic Spānijas izlases basketbolisti Silviju Domingesu, kura iepriekšējā Eirolīgas mačā panāca pagarinājumu, Salamankas basketbolistēm pārspējot Stambulas "Fenerbahce" vienību.

"Rotācijas spēlētāja gan Eiropas čempionātos, gan Pasaules kausā - īsta, ātra saspēles vadītāja, kura organizē komandu un rada iespējas partnerēm. Sezonas pirmajās spēlēs viņa bija ļoti bīstama - brīžos, kad komanda iegūst lielu pārsvaru, spēlē arī "back up" lomās. Skautojām visas Salamankas spēlētājas," stāsta Zībarts.

Klubs dibināts 1988.gadā Salamankas Universitātes paspārnē un no 1992.gada spēlē Spānijas augstākajā līgā. Salamankas vienībai ir 17 sezonu pieredze Eirokausos, tai skaitā 11 gadi FIBA Eirolīgā. Salamanka 2009.gadā rīkoja finālčetrinieka turnīru, iegūstot sudrabu, savukārt 2011.gadā pārtrauca Maskavas apgabala "Sparta&K" četru gadu dominanci un kļuva par Eirolīgas čempioni.

"Perfumerias Avenida" basketbolistes 13 gadus pēc kārtas spēlējušas nacionālā čempionāta finālā, ir seškārtējas Spānijas čempiones (2006, 2011, 2013, 2016-2018), septiņkārtējas Karalienes kausa ieguvējas (2005, 2006, 2012, 2014, 2015, 2017, 2018) un septiņkārtējas Superkausa ieguvējas.

No Latvijas basketbolistēm Salamankas komandas rindās spēlējušas Liene Jansone (2006-2007), Gunta Baško (2008-2009) un Kristīne Vītola (2015-2016), savukārt šosezon "pūču" krāsas aizstāv Aija Putniņa.

"TTT Rīga" Eirolīgas pirmajā mačā cienījami ar 69:70 piekāpās Krievijas grandam Kurskas "Dinamo", bet otrajā duelī negaidīti ar 77:74 pārspēja spēcīgo Turcijas klubu "Hatay".

B apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs izcīnījusi "Dinamo", bet viens panākums divās cīņās ir "TTT Rīga", "Hatay", "Flammes Carolo", "Perfumerias Avenida", "Fenerbahce" un Šopronas "Uniqa" basketbolistēm, kamēr divus zaudējumus cietusi Pirejas "Olympiakos" vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu