Par Saeimas priekšsēdētāja otro vietnieci ievēlēta Lībiņa-Egnere (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Inese Lībiņa-Egnere.
Inese Lībiņa-Egnere. Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Saeimas priekšsēdētāja otro biedri ir ievēlēta Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Uz šo amatu kandidēja arī Artuss Kaimiņš (KPV LV), tomēr viņš saņēma mazāku balsu skaitu.

Lībiņu-Egneri atbalstīja 65 deputāti, bet Kaimiņu - 31 parlamentārietis. Divas vēlēšanu zīmes bija nederīgas.

Lībiņa-Egnere jau 11. Saeimas laikā pildīja parlamenta priekšsēdētāja biedres pienākumus, šajā amatā nomainot deputāti Ingu Biti (LRA). Par Saeimas priekšsēdētāja vietnieku Lībiņa-Egnere bija ievēlēta arī 12. Saeimā.

Politiķe ir dzimusi 1977. gadā. Lībiņa-Egnere 2002. gadā Freiburgas Universitātē, Vācijā, ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē, bet 2007. gadā - tiesību doktora zinātnisko grādu Latvijas Universitātē.

Savulaik Lībiņa-Egnere bija Satversmes tiesas tiesneša palīdze, vēlāk viņa sāka strādāt par lektori Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Tāpat viņa bija zvērināta advokāte birojā Liepa, Skopiņa/Borenius, savukārt 2007. gadā viņa kļuva par toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera padomnieci juridiskajos jautājumos.

Savukārt 2011. gadā politiķe no Zatlera vadītās Reformu partijas saraksta tika ievēlēta Saeimā. Tuvinoties Reformu partijai un Vienotībai, Lībiņa-Egnere iestājās Vienotībā un no šīs partijas saraksta tika ievēlēta parlamenta iepriekšējā sasaukuma un arī 13. Saeimā.

Kā ziņots, par Saeimas priekšsēdētāju šodien ievēlēta deputāte Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), bet par pirmo priekšsēdētājas vietnieci - Jaunās konservatīvās partijas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu